Politiebericht Groningen: Diverse 11-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 11 april 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: man mishandeld
Een 54-jarige man uit Musselkanaal is dinsdagmiddag mishandeld aan de Navolaan in Stadskanaal. De man kwam een doe-het-zelfwinkel uit toen hij werd aangevallen door een 24-jarige man uit Stadskanaal. Die sloeg het slachtoffer met een ijzeren staaf, onder andere op de rug. De dader vluchtte direct daarop met achterlating van zijn auto. Die werd door de politie meegenomen naar het politiebureau. Daar meldde zich korte tijd later ook de verdachte. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De oorzaak van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relatiesfeer. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagnacht op het Burgemeester Schönfeldplein in Winschoten een 41-jarige man uit Sellingen aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De ademanalyse wees 1.6 promille uit. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Delfzijl: vervelende klant
In een supermarkt aan de Jachtlaan in Delfzijl heeft de politie dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man kocht vier blikjes bier in de supermarkt en kreeg onenigheid over de prijs ervan, die vier cent per blikje hoger uitviel dan hij had gedacht. Omdat zijn ongenoegen kracht bij te zetten nam de man vervolgens nog twee blikjes bier en wilde daar, zonder ze te betalen, de winkel uitlopen. Personeel wist dat echter te voorkomen en waarschuwde de politie. De man werd de winkel uitgezet en kreeg in het bijzijn van de politie een toegangsverbod opgelegd. Kort na het verlaten van de supermarkt ging de man echter weer naar binnen. Daarop is hij door de nog aanwezige politie aangehouden voor huisvredebreuk. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

Wagenborgen: dronken man aangehouden
Op de Meerweg in Wagenborgen heeft de politie dinsdagavond een 28-jarige man uit die plaats aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man lag in kennelijke staat van dronkenschap voor een supermarkt. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Losdorp: automobilist gewond bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Schaferweg in Losdorp is dinsdagavond een 24-jarige man uit Uithuizen gewond geraakt. De man moest uitwijken voor een overstekende ree en verloor daarbij de controle over de auto. Hij kwam met zijn wagen in berm terecht. De auto sloeg over de kop en belandde in een sloot. De bestuurder kon door een ruit kapot te trappen zelf uit het voertuig komen. De man liep beenletsel op en is door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Meeden: dronken automobilist tegen boom
Op de Hereweg in Meeden raakte dinsdagnacht een 39-jarige automobilist door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en botste tegen een boom. De man raakte niet gewond maar bleek bij de komst van de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 0.75 promille werd gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Omdat hij de afgelopen twee jaar eerder is bekeurd voor rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn auto is door een takelbedrijf afgevoerd.

Winschoten: inbraken
Maandagnacht werd ingebroken in een drietal woningen aan de Elandhof in Winschoten. De daders kwamen in alle gevallen binnen door vernielingen aan te richten aan een deur. Uit de woningen werd onder andere geld, sieraden, mobiele telefoons en fotoapparatuur gestolen. De politie onderzoekt de inbraken.

Uithuizermeeden: gewonde bij ongeval
Een 20-jarige vrouw uit Leens, bestuurster van een bestelauto, is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oosternielandsterweg in Uithuizermeeden. De vrouw maakte in een scherpe bocht een stuurfout en kwam in de berm terecht. In een poging de auto weer op de weg te krijgen raakte ze in een slip en belandde met de bestelauto in een sloot. De vrouw liep rugletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een berger uit de sloot getakeld. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Meedhuizen: automobilist gewond bij ongeval
Dinsdagmorgen raakte een 35-jarige automobilist uit Winschoten gewond bij een verkeersongeval op de Provinciale weg N362 bij Meedhuizen. In een poging een overstekende eend te ontwijken raakte de man met zijn bestelauto in de berm. De auto raakte in een slip en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij liep hoofdletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De auto is uit de sloot getakeld.

Delfzijl: man beroofd van fiets
Een 20-jarige man uit Delfzijl is maandagavond aan het Tunnelpad in zijn woonplaats beroofd van zijn fiets. De man was vanaf Farmsum onderweg naar Delfzijl Noord en reed bij het fietstunneltje aan het Tunnelpad twee jongens voorbij die langs de kant van de weg stonden. Net nadat hij de jongens gepasseerd was werd hij door één van hen bij zijn kleding gepakt. De man verloor zijn evenwicht en kwam te vallen. Terwijl hij op de grond lag kreeg hij een klap in zijn gezicht van één van beiden. De knapen gingen er daarop met zijn fiets van door. De politie onderzoekt de beroving.

Groningen: man (37) forceert snackluikje
Agenten pakten dinsdagnacht bij een snackbar aan de Grote Markt een 37-jarige man uit Uithuizen op omdat hij een luikje van de snackcounter had verbogen. Personeel zag dat de man een kipburger trachtte te bemachtigen door zijn vingers achter het luikje te plaatsen en met kracht aan het luikje te trekken. Het geheel raakte verbogen en de politie werd gewaarschuwd. Na verhoor werd de man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: auto uitgebrand
In de Gelderse Roosstraat brandde dinsdagnacht een oude personenauto volledig uit. Twee, naast de oldtimer, geparkeerde autos liepen door de hitte lakschade op. De brandweer bluste het geheel maar kon niet voorkomen dat de wagen volkomen uitbrandde. De auto is afgesleept voor een technisch onderzoek.

Groningen: vervelende mannen verwijderd
De politie heeft dinsdagavond twee mannen 47 en 39 jaar aangehouden bij een opvanghuis aan de Schoolstraat. De mannen waren door het personeel gesommeerd om het pand te verlaten wegens hun vervelende gedrag. Toen zij hieraan geen gehoor gaven werd de politie ingeschakeld die de mannen aanhield voor lokaalvredebreuk. Zij werden na verhoor op vrije voeten gesteld. In een uitzendbureau aan het Hereplein was een 38-jarige Stadjer binnen die er niet meer uit wilde. Hij schreeuwde en bedreigde het personeel. De man trok zich niets aan van de vorderingen om het pand te verlaten en werd aangehouden. Hij kreeg een ontzegging voor het pand en een proces-verbaal.

Groningen: stelen en helen van fietsen
Op de Vismarkt zagen agenten dinsdagavond een oude bekende een 43-jarige Stadjer aan een 26-jarige Groninger een fiets aanbieden. Hij kocht voor een luttel bedrag de fiets waarna hij werd aangehouden. Beide kregen een proces-verbaal, de ene voor het stelen van de fiets de andere voor heling. Later in de nacht werd in de Herestraat een 18-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij een fiets wilde kopen van een junk. Toen zij de politie zagen zetten ze het op een lopen maar de Stadjer kon worden achterhaald en aangehouden.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844