Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.44 uur
Verkeerscontroles

AMERSFOORT Op de Ringweg Randenbroek heeft de politie dinsdagmiddag tussen half twee en half vijf een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden negenentwintig bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden door rood licht en een bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij zijn autopapieren niet bij zich had.

Op de Liendertseweg werd dinsdagmiddag tussen half twee en vier uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel of brommerhelm, het hebben van een gladde autoband, het negeren van een stopteken en het weggooien van afval op straat.

Tevens werd een bromfiets in beslag genomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij is opgevoerd.

Aanhouden mannen met vuurwapen

AMERSFOORT Dinsdagmiddag rond kwart voor vier kreeg de politie een melding dat er op de Soesterweg drie mannen met een vuurwapen zouden rondlopen. Op basis van het opgegeven signalement hield de politie in die straat vervolgens drie mannen van 18 jaar uit Utrecht, Hengelo en Den Helder aan.

De man uit Utrecht bleek een vuurwapen bij zich te hebben. Na verhoor op het politiebureau zijn de mannen naar huis gestuurd.

De Utrechter zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Met alcohol op achter het stuur

LEUSDEN Op de Jonker Bolpoort heeft de politie woensdagmorgen rond tien voor twee een 37-jarige man uit Leusden aangehouden die met alcohol op achter het stuur zat. Op het politiebureau bleek de man 0,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Met een boete van Fl. 410,= en een rijverbod van een uur kon de man zijn weg vervolgen.