Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.50 uur
Controle fietsverlichting

DE BILT Op de Holle Bilt heeft de politie dinsdagavond tussen half tien en tien uur gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. Van de ongeveer tien gecontroleerde fietsers hadden er vijf geen goede verlichting of was deze niet aan.

Deze fietsers zijn bekeurd.

Jonge autobekladder aangehouden

ZEIST Surveillerende agenten werden dinsdagmiddag rond kwart voor vier op de Woudenbergseweg aangesproken door een vrouw uit Zeist. Zij had zojuist een jongen aangesproken die zittend op zijn fiets langs autos reed en ze met een viltstift bekladde.

De jongen, 13 jaar uit Utrecht, werd overgedragen aan de politie. Onderzoek langs zijn fietsroute leverde op dat er tien autos ondergekrast waren. In overleg met de ouders van de jongen is besloten tot een Halt-straf.

Hij zal alle autos die hij heeft bekrast moeten wassen.

Waarschuwing: nepcontroleurs actief

DE BILT Bij een woning aan de Mr. S. van Houtenweg hebben dinsdagmiddag rond drie uur twee nog onbekende mannen zich uitgegeven als controleurs van een waterleidingbedrijf en zijn zo de woning binnengekomen.

In eerste instantie kwam er één man mee de woning in en deed wat kranen open en dicht. Vervolgens verliet hij de woning. Hoewel de bewoonster voortdurend bij deze man is gebleven, ontdekte ze na zijn vertrek dat er een groot geldbedrag verdwenen was uit haar kast.

De politie waarschuwt voor dit soort nepcontroleurs die regelmatig opduiken. Als u geen afspraak met een instantie heeft, laat dit soort mensen dan niet binnen. Vraagt u ook altijd naar hun legitimatiebewijs.

De politie stelt een onderzoek in.