Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-04-2001

Politiebericht Utrecht:, district Eemland noord, 10.15 uur
Verkeerscontroles

BAARN/SOEST Op dinsdag 10 april hield de politie van district Eemland noord op verschillende locaties verkeerscontroles.

In Baarn werden op de parkeerplaats aan de Laanstraat tussen kwart voor twee en kwart over twee tien bekeuringen uitgeschreven. Deze voertuigen beschikten niet over parkeerschijven.

Tussen vier en zes uur in de middag heeft de politie in Soest op diverse plaatsen gecontroleerd of bestuurders van voertuigen op wegen reden die verboden zijn voor motorvoertuigen. Acht bestuurders van personenwagens zijn staande gehouden en kregen hun bekeuring direct mee. Twee krijgen de rekening thuis gestuurd.

Op de Beukenlaan en de Dalweg in Soest hield de politie in de avond een controle op fietsverlichting. Drie fietsers kregen een bekeuring omdat zij geen verlichting voerden.

Controle illegale werknemers

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op dinsdagochtend omstreeks negen uur heeft de politie in samenwerking met de belastingdienst en de arbeidsinspectie gecontroleerd of de medewerkers van een bedrijf aan de Amersfoortseweg beschikten over geldige verblijfsdocumenten. Een 19-jarige man uit Leusden toonde bij de controle een vervalst document met een valse naam. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, omdat hij met een vals identiteitsbewijs heeft gewerkt.

Drie andere medewerkers konden op het moment van controle geen documenten tonen, maar vertelden wel de Nederlandse nationaliteit te hebben. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Familieleden/vrienden van de drie brachten later op de dag de geldige documenten van de mannen. Zij mochten vervolgens het politiebureau weer verlaten.

Stenengooier breekt been

BAARN - Op dinsdagavond omstreeks half acht werd de politie naar de Wagenaarlaan gestuurd, omdat er een 17-jarige jongen uit Baarn op de grond zou liggen en niet meer kon lopen. De politieagenten constateerden dat hij zijn rechter scheenbeen had gebroken en lieten een ambulance komen. Later bleek dat de jongen van het dak van een school was afgesprongen.

Hij en zijn 11-jarig broertje gooiden namelijk stenen vanaf het dak van de school naar passerende autos. De avond ervoor (9 april) waren zij hier ook mee bezig. Toen was er schade ontstaan aan een auto. De eigenaar van de auto wilde dinsdagavond poolshoogte nemen om te kijken of hij erachter kon komen wie de stenengooiers waren. Een andere man was op hetzelfde idee gekomen, omdat hij de avond ervoor, toen hij zijn hond uitliet, ook met stenen was bekogeld.

Beide heren troffen elkaar bij de school aan en een van hen sprak beide jongens die op het dak stonden aan.

De twee sprongen van het dak af. De oudste van de twee brak toen zijn scheenbeen en de jongste liep weg naar huis. Toen de politie de jongen thuis aantrof, klaagde hij over pijn in zijn rug door de val. Voor hem is ook een ambulance besteld.

Vervolgens zijn de ouders ingelicht. De vader heeft toegezegd de schade aan de auto van de getuige te zullen vergoeden.