Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantage opgerold
10-4-2001. In een pand aan de Westhavenweg heeft de politie gistermorgen een hennepplantage opgerold. De agenten namen 325 hennepplanten, warmtelampen en andere kweekapparatuur in beslag. Op het moment van de controle was niemand in het pand aanwezig. Arrestaties bleven dan ook uit. De politie ging op onderzoek uit naar aanleiding van een melding over wateroverlast.
Arrestatie na steekpartij
10-4-2001. Gisteravond rond tien uur is in de Raadhuisstraat een 21-jarige man aangehouden die tijdens een vechtpartij een evenoud slachtoffer in de borststreek stak. De man is ingesloten als verdacht van poging tot doodslag. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en niet in levensgevaar. De aanleiding van de ruzie is nog niet bekend. Het slachtoffer zou het aan de stok hebben gekregen met een andere man. De aangehouden man sprong er tussen en trok op een zeker moment een mes. Alle betrokkenen zijn bekenden van elkaar. Aanrijding Lelylaan
10-4-2001. De politie heeft gistermiddag op de Cornelis Lelylaan een 25-jarige automobiliste aangehouden die een blikschadeaanrijding had veroorzaakt. De vrouw had gedronken en onderging een ademanalyse. Dit resulteerde in een alcoholscore van 2,5 promille. Er is proces-verbaal tegen de automobiliste opgemaakt.
Zakkenrollersproject succes
10-4-2001. Het zakkenrollersteam dat vanaf begin maart in samenwerking met personeel van het Gemeentevervoerbedrijf in de binnenstad actief is, blijkt tot nu toe succesvol. In de periode van 12 maart tot en met 8 april 2001 ontving de politie 534 aangiften van zakkenrollerij. In dezelfde periode vorig jaar werden 793 aangiften geregistreerd (-33%). Meer lezen...

Woning uitgebrand
11-4-2001. Een uitslaande brand heeft vannacht een woning aan de Dalistraat is de as gelegd. Drie andere woningen liepen rook- en waterschade op. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Brandweerlieden blusten het vuur. Naar de oorzaak van de brand stelt de politie een onderzoek in.



Verkeerscontroles
11-4-2001. Gistermiddag hield de politie een snelheidscontrole op de Rijksweg A-2. Van de gecontroleerde bestuurders reden er 20 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 153 kilometer per uur, terwijl op de plaats van de controle maximaal 100 mag worden gereden. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt. Op de Rijksweg A-10 gingen gistermiddag 20 hardrijders op de bon. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 99 kilometer per uur. Op de Rijksweg A-10 mag in verband met werkzaamheden maximaal 70 worden gereden. Op de Noordzeeweg werd gisteravond het laserpistool voor een snelheidscontrole ingezet. Hier gingen 65 overtreders op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 114 kilometer per uur. Op de plaats van de controle geldt een maximumsnelheid van 70.

Gordelcontroles
Gistermorgen hield de politie in Amstelveen op de Amsterdamseweg en de Beneluxbaan een controle op het gebruik van autogordels. In totaal zetten de agenten 53 bestuurders op de bon.

Verkeerscontrole Rozengracht
Gistermiddag hield de politie een verkeerscontrole op de Rozengracht. De agenten zetten in totaal 122 bestuurders op de bon. Het ging daarbij om het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs, rijden door rood licht, rijden over de busbaan en drie bestuurders bleken niet te zijn verzekerd. Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd. Overval Tussen Meer
11-4-2001. Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben gisteravond een videotheek aan Tussen Meer overvallen. Het duo bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. Nadat een van de overvallers geld uit een kassalade had weggenomen, ging het duo er lopend vandoor.
Dodelijke aanrijding
11-4-2001. Bij een aanrijding op de Admiraal de Ruijterweg is gistermiddag een ongeveer 60-jarige vrouw om het leven gekomen. Het slachtoffer werd tijdens het oversteken aangereden door een taxi. De vrouw overleed later op de avond in een ziekenhuis aan haar verwondingen.
Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.