Provincie Friesland

Agenda

11 april 2001 17.00 uur Statencommissie voor Welzijnszaken

Plaats: Provinsjehûs, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden Secretaris: G. Kraak, tel. 058 292 56 18, e-mail: g.kraak@sis.fryslan.nl

Hoofdpunten


- Voortgang onderzoek Jeugdhulpverlening
In haar vergadering van februari 2001 heeft de commissie ingestemd met het laten uitvoeren van een vooronderzoek m.b.t. het functioneren van de jeugdhulpverlening in Fryslân. De resultaten van dit onderzoek liggen nu voor met een notitie van gedeputeerde staten over het vervolgtraject. Voorgesteld wordt om nu direct een concreet verbetertraject te starten, o.a. gericht op de interne situatie bij de Stichting Jeugdhulpverlening Friesland (SJF) en de sa-menwerking tussen provincie en de SJF. Verder wordt voorgesteld het verdere proces te laten begeleiden door een extern bureau. De commissie wordt gevraagd in te stemmen met het voorstel.


- Reactienota / aanpassingen concept Minderhedennotitie In november 2000 heeft de commissie de concept Minderhedennotitie inspraakrijp bevon-den. Naar aanleiding van de ingekomen reacties hebben gedeputeerde staten de notitie op een aantal punten aangepast. Zo is een onderdeel Sport opgenomen in de notitie en worden de taak- en verantwoordelijkheidsverdeling nader omschreven. Aan de commissie wordt ge-vraagd in te stemmen met de voorgestelde aanpassingen.


- Subsidieverordening voor het budget Cultuurbereik In het cultuurconvenant met het Rijk is ook het Actieplan Cultuurbereik opgenomen, dat gefi-nancierd wordt door het ministerie van OcenW en de provincie. Het programma bestaat uit drie onderdelen: (1) culturele diversiteit en versterking programmering, (2) beeldende kunst en (3) cultuur en school. Voor de uitvoering van dit programma is een subsidieverordening nodig. Deze ligt nu voor. De commissie wordt om advies gevraagd. In de statenvergadering van 23 mei a.s. zal de verordening definitief worden vastgesteld.

Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribune In vergaderingen van Statencommissies hebben burgers de gelegenheid om, maximaal 5 minuten, over een punt van de agenda mee te praten. Verzoeken daartoe moeten voor het begin van de vergadering schriftelijk bij de voorzitter ingediend worden met opgave van de punten waarover men wat wil zeggen.

Voor informatie over de openbare vergaderingen kunt u terecht bij het Informatiecentrum provincie Fryslân, Tweebaksmarkt 52 Leeuwarden. Tel. 058- 292 55 24 e-mail info@fryslan.nl

U kunt de stukken raadplegen op deze site. Wilt u van ons bericht, als er nieuwe stukken beschikbaar zijn op internet? Geef uw e-mailadres dan even door via (provincie@fryslan.nl).