Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

BOEKWINST VAN EUR 6 MILJOEN BIJ VERKOOP RÖNTGENDIFFRACTIEACTIVITEITEN DOOR DELFT INSTRUMENTS

De Raad van Bestuur van Delft Instruments N.V. maakt bekend dat de verkoop van haar dochter Nonius B.V. aan Bruker AXS Inc. op 10 april 2001 is geëffectueerd. De verkoop vindt plaats met terugwerkende kracht tot 1 januari 2001. De transactie levert Delft Instruments een boekwinst op van EUR 6 miljoen. De bankschulden van circa EUR 3 miljoen worden door de nieuwe moedermaatschappij overgenomen. De koopsom is contant voldaan.

Nonius is een onderneming die gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en marketing van producten en diensten voor éénkristal röntgendiffractie. Nonius heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika. De onderneming heeft wereldwijd 42 medewerkers.

Bruker AXS is een toonaangevende ontwikkelaar en wereldwijde leverancier van vooruitstrevende röntgensystemen en oplossingen op het gebied van moleculaire en compositie-analyse door middel van röntgendiffractie en röntgenfluorescentie.

Delft Instruments N.V., genoteerd op Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van circa EUR 180 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten, systemen en software voor medische en industriële toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 11 april 2001

Voor nadere informatie: M.J. Dekker, lid Raad van Bestuur tel. 015 2601 210
e-mail : mdekker@delftinstruments.nl

Voor nadere informatie: M. Haase, President en CEO Bruker AXS Inc. tel. +1 608 276 3065
e-mail : mhaase@bruker-axs.com

Website Delft Instruments http://www.delftinstruments.com Website Bruker AXS http://www.bruker-axs.com