Fornix BioSciences N.V.

Lelystad, 11 april 2000

FORNIX BIOSCIENCES N.V. DRAAGT AMERIKAAN VOOR ALS LID VAN RAAD VAN COMMISSARISSEN

Fornix BioSciences N.V. zal op de aanstaande Algemene Vergadering van Aandeelhouders, welke gehouden zal worden op 27 april, de Amerikaan D. Thomas Abbott voordragen als lid van de Raad van Commissarissen.

De heer A. Smit, thans commissaris, die te kennen heeft gegeven na een periode van 12 jaar commissariaat terug te willen treden, zal op deze datum zijn functie ter beschikking stellen.

De heer Abbott studeerde in 1976 af aan Harvard en kan bogen op een jarenlange ervaring op het gebied van fusies en overnames, Venture Capital en Cross-Border transacties tussen de Verenigde Staten en Europa. Tevens heeft de heer Abbott in de Verenigde Staten posities bekleed waardoor hij zeer goed is ingevoerd in de biotechnologie.

Met de toetreding van de heer Abbott heeft Fornix een volgende internationale stap gemaakt in de verdere expansie van de onderneming met als hoofddoel een (inter)nationale uitbreiding van de winstgevende divisies en een intensivering van de bestaande R&D activiteiten welke deels bekostigd zullen worden uit de winstgevende operations.

"Wij zijn zeer verheugd met de toetreding van de heer Abbott als commissaris". "Door zijn verbintenis met de onderneming wordt voor ons ook het Amerikaanse grondgebied ontsloten". "Zijn bedrijfsmatige kennis op het gebied van de biotechnologie, overnames, Cross-Border transacties en kapitaalmarkttransacties zijn voor een expanderend Fornix van zeer groot belang", aldus drs. Tjerk J.A. Visser, CEO van Fornix.

De heer Abbott was van 1993 tot 1995 Chairman en Chief Executive Officer van het Amerikaanse beursgenoteerde Savin Corporation, en was belast met de verkoop aan het Japanse Ricoh. In voorgaande jaren was de heer Abbott onder andere President van de Harvest Group waar hij verantwoordelijk was voor cross-border Mergers & Acquisitions, Joint Ventures en Corporate Finance.Van 1996 tot eind 2000 was hij CEO van Fortis Capital Holdings Inc Alsmede countrymanager van Fortis Bank in de Verenigde Staten. Profiel Fornix BioSciences

Fornix BioSciences
N.V., met hoofdvestiging in Lelystad, legt zich via drie divisies toe op biotechnologisch onderzoek, ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten, medische hulpmiddelen, alsmede op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen. De drie divisies opereren via de werkmaatschappijen ARTU Biologicals Europe (productie en verkoop van allergeenproducten), Fisher Farma (handel) en Fornix BioTech Holding i.o. (biotechnologisch onderzoek en ontwikkeling). ARTU Biologicals Europe concentreert zich op de productie en verkoop van allergeenproducten en medische hulpmiddelen; Fisher Farma is gericht op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen, en Fornix BioTech Holding legt zich toe op biotechnologisch onderzoek waaronder gentherapie. Vooral de laatstgenoemde activiteiten zullen in de toekomst aanzienlijk worden uitgebreid.

De onderneming participeert door middel van de Allergiedivisie voor 50% in de joint venture SanaLife B.V., die actief is op het gebied van saneringsproducten. De aandelen Fornix BioSciences N.V. zijn genoteerd op de Officiële Markt van de effectenbeurs Euronext te Amsterdam.

Voor nadere informatie:
Fornix BioSciences
N.V.

Drs. Tjerk J.A. Visser

Voorzitter
Directie

Cees L.
Bergman

Financieel
Directeur

Telefoon:
0320-267799

Internet: www.fornix.nl