Intel introduceert drie nieuwe netwerkadapters met geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden

Nieuwegein, 11 april 2001 - Intel introduceert drie nieuwe Fast Ethernet-netwerkadapters met geïntegreerde LAN-beveiligingsmogelijkheden. De nieuwe netwerkadapters zijn gebaseerd op de Intel 82550 Fast Ethernet Controller met een geïntegreerde encryptie co-processor, die de encryptie-werklast bij de PC-processor weghaalt en daardoor zorgt voor hogere systeemprestaties. Met deze nieuwe generatie netwerkadapters kunnen organisaties veilig data over hun netwerk verzenden, terwijl de snelheid gewaarborgd wordt.

De Intel PRO/100 S Dual Port Server Adapter is de eerste hoge-snelheid dual-poort adapter met beveilingsmogelijkheden. De adapter biedt twee netwerkaansluitingen op één kaart en levert per PCI-slot tot twee maal de normale bandbreedte. Dit is met name van belang bij servers met een beperkt aantal uitbreidingsslots of in compacte servers met weinig ruimte. De tweede aansluiting ondersteunt tevens geavanceerde serverfuncties, waaronder load-balancing, fail-over en teaming. Load-balancing zorgt ervoor dat het netwerkverkeer op intelligente wijze wordt verdeeld over de twee aansluitingen, zodat geen van beide overbelast raakt. Fail-over houdt in dat bij het verliezen van een verbinding, bijvoorbeeld ten gevolge van een kabelbreuk of het uitvallen van een switch-verbinding, al het netwerkverkeer automatisch wordt overgenomen door de tweede verbinding. Teaming maakt het mogelijk om meerdere adapters te combineren, waarmee de bandbreedte voor het netwerkverkeer wordt verhoogd.

Intel heeft tevens twee netwerkadapters voor mobiele PC's geïntroduceerd: de Intel PRO/100 S Mobile Adapter en de Intel PRO/100 S Combo Mobile Adapters. Beide netwerkadapters beschikken over Smart PowerDown-functionaliteit, die de werkduur van de accu verlengt, door de adapters automatisch uit te schakelen wanneer de mobiele PC niet op het netwerk is aangesloten.

Volgens het onderzoek '2001 Computer Crime and Security Survey', heeft 85 procent van de responderende organisaties het afgelopen jaar beveiligingsincidenten op het computernetwerk gedetecteerd*. Deze incidenten betroffen onder andere de diefstal van confidentiële informatie zoals intellectueel eigendom, gegevens over financiële transacties en medische gegevens, het misbruik van Internet-privileges, vandalisme en computervirussen. Het onderzoek wees tevens uit dat de totale schade ten gevolge van deze incidenten met 40 procent is toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor, tot ruim $377 miljoen.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe netwerkadapters zullen dit kwartaal beschikbaar komen. De Intel Pro/100 S Dual Port Server Adapter heeft een adviesprijs van $299. De adviesprijzen van de Intel PRO/100 S Mobile Adapter en de Intel PRO/100 S Combo Mobile Adapter bedragen respectievelijk $164 en $264. Al deze producten ondersteunen tevens de SingleDriver-technologie van Intel, voor eenvoudige installatie en beheer.

Meer informatie is te vinden op www.intel.com/network/products/adapters_landing.htm.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.


*FBI/SCI Computer Crime and Security Survey, 2001