HILL AND KNOWLTON

Spott.nl lanceert vernieuwde koop- en verkoopsite

Aandeelhouders VNU, PCM Uitgevers en de Holland Media Groep spreken hun vertrouwen uit in het vernieuwde Spott.nl

Almere, 11 april 2001. Vanaf vandaag is koop- en verkoopsite www.spott.nl geheel vernieuwd. Achter de schermen is Spott.nl de afgelopen zes maanden totaal aangepast.
Bezoekers van de site kunnen nu eenvoudig nieuwe en gebruikte artikelen kopen en verkopen, tegen vaste prijs of per opbod. Het aanbod is breder en dieper en de site heeft een gemakkelijke zoekstructuur. De aandeelhouders VNU, PCM Uitgevers en de Holland Media Groep hebben hun vertrouwen in het vernieuwde concept van Spott.nl duidelijk uitgesproken.

Nieuwe samenwerkingsverbanden zorgen ervoor dat de gebruiker van Spott.nl een ruime keuze aan artikelen heeft. Via Spott.nl is bijvoorbeeld nu al het aanbod van BikeNet (motoren) en ElmarReizen.nl toegankelijk. Met BoekNet en Free Record Shop zijn ook samenwerkingsovereenkomsten getekend. In mei zal het aanbod van deze partijen te zien zijn op www.spott.nl. Daarnaast worden ook op het vernieuwde Spott.nl de rubrieksadvertenties van de dagbladen van PCM Uitgevers (waaronder Algemeen Dagblad, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en Het Parool) dagelijks direct op de site geplaatst. Als extra service biedt Spott.nl in een groot deel van de advertenties voor auto's en motoren technische gegevens en/of testrapporten aan (een samenwerking met AutoWeek en MOTO73).

André van Remmerden, Managing Director Spott.nl: 'We hebben mede op basis van ervaringen die we in ons eerste jaar hebben opgedaan ons businessmodel aangescherpt. De site is aantrekkelijker gemaakt voor bezoekers. Kopen en verkopen via Spott.nl is nog eenvoudiger geworden. Ons doel is om 250.000 geregistreerde bezoekers te realiseren voor 31 december 2001'.

De eerste versie van Spott.nl is in februari 2000 door VNU gelanceerd. Spott.nl is een samenwerkingsverband tussen VNU, PCM Uitgevers en de Holland Media Groep. Met behulp van haar aandeelhouders ziet Spott.nl voldoende mogelijkheden om haar dienstverlening te blijven uitbreiden.

Ed Penninx, Directievoorzitter VNU World Directories: 'We geloven absoluut in het businessconcept van Spott.nl. De aandeelhouders VNU, PCM Uitgevers en de Holland Media Groep spreken daarom hun vertrouwen uit in het totaal vernieuwde Spott.nl.'

De vernieuwde site zal ruim onder de aandacht van de consument worden gebracht. Spott.nl beschikt in de periode april-juni 2001 over een mediabudget van 10 miljoen gulden. De onderscheidende mediacampagne verschijnt op televisie en internet en in dagbladen en tijdschriften. Op televisie bijvoorbeeld zullen gedurende de eerste drie maanden meer dan 13 verschillende commercials afwisselend worden vertoond. De stijl van de reclamecampagne is optimaal geïntegreerd met de vormgeving van de site: het beeld dat Spott.nl in de media uitstraalt sluit aan bij dat op de site. Daarbij worden de kernwaarden van Spott.nl uitgedragen: kopen en verkopen op Spott.nl is simpel.

Noot aan de redactie:
Spott.nl is de totaal vernieuwde internetsite voor kopen en verkopen tegen een vaste prijs of per opbod. Spott.nl werd gelanceerd in februari 2000. Aandeelhouders zijn VNU, PCM Uitgevers en de Holland Media Groep. Spott.nl is gevestigd in Almere, er werken 35 mensen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Spott.nl
Barbara Ruding
T 036-530 7 365

Hill and Knowlton Nederland BV
Jeroen Gerlag, Marrit Kuijpers
T 020-404 4 707

11 apr 01 17:52