Gemeente Almere

Opening jeu de boulesbaan Almere Haven

Donderdag 12 april 2001 om 16.00 uur opent projectwethouder van Almere Haven Rita van Ling een nieuwe jeu de boulesbaan naast buurtcentrum Meenten en Grienden in Almere Haven. Uniek is dat deze baan bedoeld is als ontmoetingsplaats voor de oudere bewoners. Bij de opzet werkten buurtcentrum, wijkbeheer en bewoners van Almere Haven nauw samen. Het feestelijke openingsprogramma duurt van 16.00 tot 17.00 uur.

De jeu de boulesbaan ligt aan de Jaagmeent naast buurtcentrum Meenten en Grienden. Het is een ontmoetingsplaats speciaal bestemd voor ouderen. Het initiatief voor de ouderenontmoetingsplaats komt voort uit de naastgelegen jongerenontmoetingsplaats (JOP), die in 1998 werd gerealiseerd. Uit een enquête onder buurtbewoners bleek dat er ook behoefte was aan een ontmoetingsplaats voor ouderen. Na overleg met wijkbeheer en met medewerking van het buurtcentrum werd de jeu de boulesbaan gerealiseerd. De OOP is één een deelproject van het EBO-project (Experiment Beheer en Ontwikkeling), dat een nieuwe impuls moet geven aan de leefbaarheid en kwaliteit in Almere Haven. Een belangrijk onderdeel van het project is de participatie van buurtbewoners bij de verdere ontwikkeling en het beheer van Almere Haven.

Op donderdag 12 april van 16.00 tot 17.00 uur vindt de feestelijke opening plaats. Het accordeongezelschap Accordeonclub uit Almere verzorgt een muzikale opening. Daarna knippen JOP-werkgroepleden Marijke Hauwert en Ellen van der Bijl het lint door. De baan wordt geopend met een spelletje jeu de boules door wethouder Rita van Ling, Marijke Hauwert en Ellen van der Bijl. Ter afsluiting treedt het volksdansgezelschap van het buurtcentrum buiten op.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere