Politiebericht Friesland: Friesland 12-04-2001 Politieberichten van 11/4 (13.00 uur) t/m 12/4 (07.00 uur)

Heerenveen: voetbalwedstrijd
Gisteravond werd voor een uitverkocht huis de voetbalwedstrijd Heerenveen PSV gespeeld. In totaal bezochten 750 PSV-supporters de wedstrijd. Enkele tientallen supporters waren `s-middags al in het centrum van Heerenveen aanwezig. Een aantal van hen was dronken en veroorzaakten enige overlast, die in de kiem kon worden gesmoord. Eén persoon werd aangehouden ter zake openbare dronkenschap en werd na afloop van de wedstrijd weer door zijn maten opgehaald en meegenomen naar Eindhoven. Verder is er voor, gedurende en na de wedstrijd geen wanklank gehoord. In verband met de MKZ crisis was er minder politie-inzet dan normaal. De clubs hadden extra stewards ingezet.

Heerenveen: inbraak woning
Woensdag tussen 12.00 en 12.10 uur werd ingebroken in een woning aan de President Kennedylaan. De deur van de woning werd geforceerd. De woning werd doorzocht. Uit de woning werden twee cd-bonnen en een klein geldbedrag weggenomen. De inbrekers werden door de bewoner, een 26-jarige inwoner van Heerenveen, overlopen. De verdachten gingen er vandoor waarna de bewoner nog achter hen is aangelopen. De bewoner raakte de verdachten kwijt. Het signalement: 1e verdachte: leeftijd 21/22 jaar, normaal postuur, lengte 1.80 meter, getinte huidskleur, kort donkerbruin achterovergekamd haar, droeg een korte beige winterjas met een donkere broek. 2e verdachte: leeftijd 21/22 jaar, lengte 1.85/ 1.90 meter, tenger postuur, blanke man, steil kort bruin haar, bril, droeg een korte witte winterjas met donkere broek. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. Verder bleek dat bij de buren ook was ingebroken en dat men aldaar een computer had klaargezet, doch deze had men in de vlucht vergeten om mee te nemen.

Drachten: mishandeling
Woensdag omstreeks 16.45 uur vond op de Baalder een mishandeling plaats. Een 30-jarige inwoner van Drachten, werd met een honkbalknuppel op zijn hoofd geslagen door een 29-jarige plaatsgenoot. De aangever liep een verwonding (dikke bult) aan zijn hoofd op. De verdachte, die zich verzette tegen zijn aanhouding werd geboeid overgebracht naar het bureau. De ruzie was ontstaan over een geparkeerd staande auto, waardoor de aangever er met z`n auto niet langs kon. Er werd over en weer gescholden en uiteindelijk ook geslagen. De verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Lemmer: diefstal auto
Woensdag omstreeks 16.15 uur bracht een 60-jarige inwoner van Oudemirdum zijn personenauto naar een garage aan de Nieuwedijk om gekeurd te worden. Daar men bij de garage bezig was, had hij de auto daar neergezet met de sleutels in het contactslot. Toen hij na ongeveer een uur bij de garage terugkwam, bleek dat de auto verdwenen was. De inwoner van Oudemirdum heeft aangifte gedaan. Donderdag omstreeks 01.45 uur werd de auto rijdend op de Weaze in Leeuwarden aangetroffen. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Lemmer, werd als verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Terherne: dodelijke aanrijding
Woensdag omstreeks 17.10 uur vond op de Terhernsterdyk een eenzijdig verkeersongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed tegen de Heerensylbrug aan. De bestuurder reed door de slagboom en kwam tegen de inmiddels 1 meter geopende brug tot stilstand. De bestuurder, de 59-jarige Hendrik Woudstra van Joure, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De man werd door de brandweer uit de auto gehaald en overgebracht naar het MCL-Zuid. De bruglichten waren in werking. Het verkeer werd door deze aanrijding ongeveer 1 uur omgeleid. Door het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland wordt een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van deze aanrijding.

Spanga: diefstal gereedschap
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een schuur bij een boerderij aan de Gracht. Uit de schuur werd elektrisch gereedschap weggenomen, zoals een boor-, schaaf- en freesmachine. De waarde van de ontvreemde goederen bedraagt ongeveer f 2000.- De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Spanga, heeft aangifte gedaan.

Akmarijp: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 16.10 uur vond een aanrijding plaats op de Fjildwei waarbij een personenauto en een motor waren betrokken. De bestuurder van de personenauto, een 59-jarige inwoner van Woudsend remde af voor een verkeersheuvel in het wegdek. Een achter hem rijdende motorrijder, een 64-jarige inwoner van Sneek, reed te dicht achter de personenauto. Door naar links te sturen kon de motorrijder een aanrijding met zijn voorligger voorkomen, doch hij raakte een stoeprand en kwam ten val. Bij deze val bezeerde de man zijn knie. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De personenauto liep geen schade op.

Appelscha: fietser onderuit
Woensdag omstreeks 19.00 uur ging een fietser, een 48-jarige inwoner van Britsum met zijn fiets onderuit op de Bosberg. De man kon door een te hoge snelheid een bocht in het fietspad niet goed nemen en kwam tegen de stoeprand aan en viel vervolgens. De man liep verwondingen op aan zijn gelaat en kreeg een hoofdwond. De man werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.20 uur werd op de Brandemeer een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 480 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur. Aan het bureau bleek dat hij ook nog een geldboete had openstaan van f 750.- Deze boete heeft de man betaald.

Zwaagwesteinde: onder invloed
Donderdag omstreeks 02.15 uur werd op de Bovenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Twijzelerheide, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 365 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272