Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 12 april 2001

Opsporing Verzocht
Naar aanleiding van de overval op het postkantoor aan de Breestraat op maandag 2 april zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het programma Opsporing Verzocht van maandag 16 april in de uitzending van 19.00 uur, Nederland 1. Op maandag 2 april werd het postkantoor omstreeks 08.00 uur door twee mannen overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapengelijkend voorwerp werd een geldbedrag afhandig gemaakt. Na de overval gingen de overvallers er lopend vandoor langs de Boommarkt in de richting van de Kort Rapenburg. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Verdachten mishandeling aangehouden Noordwijk De politie in Noordwijk heeft op maandag 9 en dinsdag 10 april drie jongens van 16 jaar uit Noordwijk en Noordwijkerhout aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De jongens worden ervan verdacht op zondag 25 maart omstreeks 03.30 uur in de Hoofdstraat een 18-jarige man uit Noordwijk te hebben mishandeld. De Noordwijker was in gezelschap van een vriend toen hij tegen een jongen uit een groep van zes botste. Vermoedelijk naar aanleiding daarvan ontstond een woordenwisseling. De Noordwijker werd hierna geschopt en geslagen door een aantal uit de groep. De Noordwijker liep onder andere een opgezwollen gezicht en een bloedneus op. De politie kon na onderzoek de drie aanhouden.

Bewoner pakt inbreker Rijnsburg Een bewoner aan de Kanaalstraat zag op woensdag 11 april de vroege avond dat een jongeman over de schutting van zijn tuin klom en probeerde een deur van zijn woning open te breken. De bewoner zag dit alles vanuit zijn schuur aan. Hij bedacht zich geen moment en greep de jongeman in zijn kladden. Even leek het er op dat de verdachte ontkwam nadat hij kans zag op zijn fiets te springen. Een snelle sprint van de bewoner voorkwam dit. De 24-jarige jongeman zonder vaste woon of verblijfplaats werd overgedragen aan de politie. Hij werd ingesloten. De fiets bleek eerder op de dag gestolen te zijn uit een schuur van een bedrijfspand aan de Irissenstraat.

Onder invloed Leiderdorp
Op woensdag 11 april rond 20.30 uur is een 62 jarige vrouw uit Leiden op de van der Valk Boumanweg in Leiderdorp aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.De vrouw werd overgebracht naar het bureau Leiderdorp en blies daar 320 ug/l waarna de vrouw gelijk een geldboete opgelegd kreeg en een rijverbod van 2 uur. De vrouw heeft de boete gelijk betaald en is heengezonden.

Onder invloed rijden Leiden De politie hield op donderdag 12 april rond 01.15 uur op de Surinamestraat een 25-jarige automobilist uit Leiden aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 345 ug/l. daar waar de limiet in het verkeer 220 ug/l. is. De man kreeg een boete van fl. 410,--.

Baancommissaris wielerwedstrijd mishandeld Gouda Op woensdag 11 april in de avond heeft de politie een 24-jarige man uit Waddinxveen aangehouden. Hij wordt er van verdacht op die avond op de Kampenringweg een 52-jarige Gouwenaar mishandeld te hebben. De Gouwenaar hield aan de mishandeling onder meer enkele bloeduitstortingen aan het hoofd op. De Gouwenaar was die avond baancommissaris van de plaatselijke wielrenvereniging. Op het industrieterrein De Goudse Poort werd haar reguliere wielrenwedstrijd verreden. De Gouwenaar regelde het verkeer. Waarschijnlijk zeer tegen het zin van de Waddinxvener. Deze stapte uit en gaf de baancommissaris enkele fikse klappen. Daarna reed hij weg.

Aanrijding met letsel Waddinxveen Woensdag 11 april vond omstreeks 13.00 uur een aanrijding plaats op de Sniepweg. Een 73 jarige vrouw uit Waddinxveen fietste over het fietspad komende vanuit de richting van de Kanaaldijk en reed in de richting van de Sniepweg. Bij de kruising sloeg de vrouw linksaf. Zij werd op dat moment echter ingehaald door een 13 jarige fietser uit Waddinxveen. Het tweetal kwam ten val. De 73 jarige fietser werd met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.