Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdag 12 april 2001
10:57 donderdag 12 april 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

Gasselternijveen

De politie van Aan en Hunze is op zoek naar de bestuurder van een landbouwtractor die in een bocht op de Havenkade in Gasselternijveen een lantaarnpaal zou hebben geraakt waardoor de armatuur losraakte en, pal voor een auto, op het wegdek smakte. Een getuige vertelde de politie dat het ging om een glimmend groene tractor met daarachter een rode ploeg. Onderzoek van de politie in de omgeving heeft niets opgeleverd.

ASSEN

Een 22 jarige bromfietser uit Assen is woensdagmiddag op de Nobellaan in zijn woonplaats zeer ernstig gewond geraakt toen hij ter hoogte van de Klenckestraat de betonnen verhoging raakte die dient als afscheiding tussen de rijbaan en de fietsstrook. De man verloor de controle over zijn bromfiets en werd ongeveer 50 meter verder tegen een boom gesmakt. Daarbij verloor hij zn helm. Zijn scooter gleed nog een eind door. Volgens getuigen zou de man met een zeer hoge snelheid over de Nobellaan in de richting van het centrum zijn gereden. De man is met hoofdletsel overgebracht naar het AZ in Groningen. Zijn toestand werd woensdagavond als ernstig omschreven.

RODEN

Een 75 jarige automobiliste uit Roden is woensdagavond op de Scheperij in Roden met haar auto van de weg geraakt en na het schampen van drie bomen in de bermsloot tot stilstand gekomen. De vrouw, die klaagde over pijn in de borst is voor onderzoek overgebracht naar een Groninger ziekenhuis. Ze verklaarde dat ze de controle over haar auto verloor toen ze even werd afgeleid, waardoor ze in de rechterberm terechtkwam. Haar auto moet als geheel vernield worden beschouwd.

TYNAARLO

Bij een inbraak in een woning aan de Zeskampen in Tynaarlo is woensdagavond bij een inbraak een antieke staande klok gestolen. De inbraak werd ontdekt toen de bewoners s avonds thuiskwamen. Om binnen te komen is aan de achterzijde van de woning een ruit vernield. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

EMMEN

Bewoners van een huis aan de Holtackers in Emmen moesten woensdagavond bij hun thuiskomst vaststellen dat inbrekers hun hele woning hadden doorzocht. Ze hebben onder meer geld, de TV en sieraden gestolen. Men is de woning binnengekomen na het inslaan van een ruit van de voordeur.

BORGER

De politie van Borger heeft woensdagavond een 16 jarige jongen uit Gasselte aangehouden. Hij wordt verdacht van kassaroof bij een bedrijf aan het Nuisveen in Borger. De man kon worden bij een bushalte aan de Drouwenerstraat worden aangehouden aan de hand van het signalement dat het slachtoffer aan de politie had verstrekt. Bij fouillering van de verdachte trof de politie ruim 700 gulden aan in de rechter sok van de jongen. Hij bekende de diefstal en is na verhoor in vrijheid gesteld. Het geld is teruggegaan naar de benadeelde partij.

EMMEN

Een 69 jarige vrouw uit Emmen is woensdagavond rond kwart over acht het slachtoffer geworden van een brutale tasjesrover. Volgens de vrouw werd ze gevolgd toen ze door een taxibedrijf werd afgezet bij haar flat aan de Notaris Oostingstraat. In het portaal van de flat werd ze beroofd van haar handtasje met daarin o.a. haar 65+ pas en zon dertig gulden. De rover voldoet aan het volgende signalement: Het gaat om een blanke man, vermoedelijk een Nederlander, van ongeveer 25 jaar. Zn lengte wordt geschat op 1.80 meter. De man heeft blond haar en hij droeg een zonnebril. De man was gekleed in een blauwe broek met gele strepen met daarop een beige kleurige kabeltrui met col. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Emmen.

HOOGEVEEN

Bij een ruzie tussen asielzoekers op het AZC aan de Fokkerstraat in Hoogeveen is woensdagavond een 21 jarige man, afkomstig uit Iran zodanig aan zijn hoofd gewond geraakt dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Een 25 jarige man uit Afghanistan is als verdachte aangehouden. Volgens getuigen was er onenigheid tussen beiden ontstaan over het wel of niet betalen van een gulden aan de bar. De Afghaan is aangehouden en na voorgeleiding ingesloten.

NW. Weerdinge

Bij een alcoholcontrole in Nieuw Weerdinge en Emmer Compascuum hebben woensdagavond 125 automobilisten geblazen. Eén van hen bleef net onder de 0,8 promille en kwam er van af met een transactie van 400 gulden. En passant kregen nog drie bormfietsers een bekeuring omdat ze geen halm op hadden; zes automobilisten hadden de gordel niet om en één automobilist werd opgeschreven omdat hij geen rijbewijs had.