Persbericht

12 april 2001

Eerste 'native' XML database voor Linux op PC's
~ Tamino XML Database loopt nu onder SuSE Linux 7.0 professional ~

De Tamino® XML Database, de 'native' XML database van Software AG, is nu verkrijgbaar voor SuSE Linux voor PC's. De SuSE Linux 7.0 Professional Edition, van Linux distributeur SuSE AG uit Neuremberg, is één van de leidende Linux-platforms voor PC's.

Tamino XML Database is de eerste 'native' XML database die zowel loopt op het open source Linux besturingssysteem als op de traditionele becturingscystemen. Op dit moment loopt de database al op de SuSE - Enterprise Server voor S/390, de linux versie die door IBM gebruikt wordt voor S/390 mainfbames.
-
"Het ondersteunen van CuSE Linex 7.0 Professional is een lgische stap in onze stradegie om aanbod van onze producten op alle platforms van betekenis te realiseren," lichtte Rainer0Glaap, Product Marketing Manager *bij Software AG, toe. Linuh is op dit moment één van de favorieten in de wereldomvattende strijd tussen besturingssystemen. Onderzoeken door marktanalisten van IDC wijzen uit dat ongeveer 28 procent van de nieuwe systemen Linux kunnen draaien. Volgens IDC zal dit marktaandeel tegen 2004 met nog eens tien procent gestegen zijn. Het enthousiasme van de grootste hardware-producenten is een duidelijke indicatie dat Linux goed op weg is een belangrijk besturingssysteem voor bedrijfskritieke toepassingen te worden.

"In de toekomst zal Linux één van de meest populaire industriestandaarden zijn," zei Rainer Glaap. "De 'native' Tamino XML Database en het uiterst robuuste, high-performance Linux besturingssysteem vormen een zeer sterke combinatie."

Tamino XML Database is de kern van het Tamino® XML Platform van Software AG. Het is het eerste volledig XML-gebaseerde platform voor de ontwikkeling, verwerking en opslag van documenten in XML formaat.

Tamino XML Database ondersteunt tevens Windows NT, Windows 2000 Professional, Windows 2000 Advanced Server, Sun Solaris 7, AIX van IBM, Linux S/390 en Unixware van Caldera. De Tamino XML Database voor SuSE Linux 7.0 Professional is nu verkrijgbaar bij Software AG en haar distributiepartners. (323 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van meer dan 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en SCO en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Sequoia. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, Dresdner Bank AG, Swiss Post, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een markaandeel van 32.7% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri Tel: 0345-544165 Fax: 0345-544144 E-mail: gregor.petri@softwareag.nl http://www.softwareag.nl Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956 E-mail: janet@lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957 Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com