NOORD-HOLLANDS LANDSCHAP BEPERKT ACTIVITEITEN IN DE NATUUR VANWEGE MOND- EN

KLAUWZEER

Om elke kans op besmetting van vee door publiek uit te sluiten heeft Het Noord-Hollands Landschap de toegangsbepalingen in een aantal terreinen verscherpt. Het is een uitbreiding van de al eerder genomen maatregelen. In enkele terreinen van Het Noord-Hollands Landschap zijn excursies afgelast, flora- en fauna-inventarisaties gestopt en werkzaamheden uitgesteld. Veel van de natuurgebieden van Het Noord-Hollands Landschap worden begraasd of zijn verpacht aan boeren. De bezorgdheid bij deze boeren wordt gedeeld.

Zo zijn er de komende weken geen excursies naar Balgzand bij Den Helder, Hempolder bij Akersloot, Fort Krommeniedijk, Eendenkooi van der Eng bij Uitgeest, Limmerdie bij Heiloo en Heitje van Katham bij Volendam. Verder zijn enkele insteekwegen afgesloten in de Hempolder, het Oosterveld en de Groot-Limmerpolder bij Limmen en de Eilandspolder bij Graft. Het populaire Kerkemeertje en het Uilenbosje zijn daardoor niet toegankelijk. Het natuurpad achter het bezoekerscentrum in het Ilperveld is ook tijdelijk afgesloten. De vaarexcursies in dit gebied gaan wel door, maar de excursiegroepen gaan nergens aan land. Het pad door de Grafelijkheidsduinen bij Den Helder, het Zeerijdtsdijkje bij Bakkum en de voetpaden in de Middelpolder bij Amstelveen waren al eerder afgesloten. Tot slot is een deel van het Natuur- en recreatiegebied St. Aagtendijk bij Heemskerk afgesloten. Het betreft allemaal gebieden waar vee loopt of kan lopen.

Het Noord-Hollands Landschap hoopt dat de maatregelen van korte duur zijn. Juist dit jaar waren er een groot aantal activiteiten georganiseerd vanwege het lustrumjaar en de aandacht die de Stichting wilde geven aan de kleine natuurgebieden. Gelukkig gaat een groot aantal activiteiten wel door. Voor informatie over de activiteiten kan men bellen met de InformatieWinkel 0251-362 762.


Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met de voorlichter van Het Noord-Hollands Landschap, Johan Stuart, 0251-362 747 of mobiel 06-53129644. Castricum, 12 april 2001
j.stuart@noordhollandslandschap.nl