LOBAS

Schoneveld Twello Agrarisch Opleidingsbedrijf van het jaar

Potplantenbedrijf Schoneveld Twello bv. is gekozen als het Agrarisch Opleidingsbedrijf voor het jaar 2001. Dit bedrijf komt als beste uit ruim veertig voordrachten naar voren. De landelijke jury beschrijft het bedrijf als een opleidingsbedrijf in hart en nieren. De feestelijke bekendmaking te Papendal is afgelast in verband met de ziekte mond- en klauwzeer.

Voor de vierde keer organiseert Lobas de verkiezing van Agrarisch Opleidingsbedrijf van het jaar. Lobas heeft de zorg voor de beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerde opleidingsbedrijven en ondersteunt bedrijven bij hun opleidingstaak. Met de verkiezing wil Lobas de aandacht vestigen op bedrijven die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan het opleiden van toekomstige medewerkers. In het najaar van 2000 is een oproep gedaan zeer goede opleidingsbedrijven voor te dragen. Hieruit zijn per sector de beste drie bedrijven geselecteerd. Op basis van een gestructureerde vragenlijst zijn deze bedrijven doorgelicht. Per sector heeft een jury, waarin vertegenwoordigers van bedrijfsleven en onderwijs, de winnaar gekozen die daarmee tevens genomineerd is voor de landelijke titel. De landelijke jury heeft uit de zes sectorale winnaars het beste bedrijf gekozen.

De landelijke jury heeft Schoneveld Twello bv. gekozen omdat het een opleidingsbedrijf 'in hart en nieren' is. Het geeft blijk via de opleidingsactiviteiten structureel te werken aan personeelsopbouw en kennisuitwisseling. De aandacht voor de huidige en toekomstige medewerkers is groot en demonstreert het belang dat het bedrijf aan de mensen in het bedrijf hecht. Opleiden wordt als een natuurlijk geïntegreerd onderdeel van de bedrijfsactiviteit gezien en - mede daarom - doelgericht en planmatig aangepakt door meerdere gekwalificeerde praktijkopleiders. Daarnaast komt het belang dat het bedrijf hecht aan opleiden ook tot uiting in de duurzame en intensieve relatie met de betrokken onderwijsinstellingen. Naast de eer ontvangt Schoneveld een beeldje, een certificaat en een geldprijs van fl. 1000,-

De sectorale winnaars zijn:
Bloemenbranche: Gorkink Natuurlijk BV (Apeldoorn) Dierverzorging : Dierenkliniek Biltstraat (Utrecht) Groene Ruimte: Hoveniersbedrijf P. van der Eijk Tuinaanleg en Onderhoud bv. (Den Hoorn)
Plantenteelt: Schoneveld Twello bv. (Twello)
Veehouderij: Manege de Roosberg (Bavel)
Voedingsindustrie: Vezet (Warmenhuizen)
Al deze bedrijven demonstreren in hun eigen branche en met hun eigen mogelijkheden het belang van opleiden voor het bedrijf, de leerlingen en de eigen medewerkers. Zij ontvangen een beeldje, een certificaat en een geldprijs van fl. 500,-.

12 apr 01 11:40