Politiebericht Groningen: Diverse 12-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 12 april 2001

Dagelijkse berichten

Midwolde: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de A7 ter hoogte van Midwolde is woensdagmorgen een 47-jarige automobilist uit Oosterwolde gewond geraakt. De man reed over de linker rijstrook van de zuidelijke rijbaan in de richting van Groningen. Tijdens een inhaalmanoeuvre van een, over de rechterrijstrook rijdende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Lemmer werd zijn bestelauto aan de voorzijde door deze auto geraakt. Het slachtoffer raakte daardoor de controle over zijn auto kwijt en kwam rechts naast de weg terecht. Daarna schoot zijn bestelauto de gehele rijbaan over en belandde tegen de middenbermgeleiding. De man liep hoofdletsel op en is naar een ziekenhuis vervoerd. De zwaar beschadigde bestelauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Marum: vrachtauto verliest lading
Een met puin geladen vrachtauto van een sloopbedrijf uit Nuis, bestuurd door een 27-jarige man uit Kootstertille, verloor woensdagmiddag, door nog onbekende oorzaak, een groot deel van de lading op de A7 bij Marum. Beide rijstroken raakten tijdelijk geblokkeerd. Er ontstond een file van enkele kilometers. Met behulp van Rijkswaterstaat is de rijbaan puinvrij gemaakt. De ontstane file loste daarna in korte tijd op. De politie stelt een (technisch) onderzoek in naar de oorzaak van het afvallen van de lading.

Appingedam: zoon bedreigt vader
In een woning aan de Derk Boeremastraat in Appingedam heeft de politie woensdagavond een 16-jarige jongen aangehouden wegens bedreiging. De jongen kreeg ruzie met zijn vader over de aankoop van een scooter. Beiden werden het niet eens waarop de knaap een mes greep en zijn vader met de dood bedreigde. De ouders van de jongen waarschuwden de politie. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Winschoten: inbraak
Woensdagnacht werd ingebroken in het bedrijfspand van een groothandel aan de A.J. Romijnweg in Winschoten. Het inbraakalarm van het bedrijf trad inwerking waarop de politie poolshoogte ging nemen. Agenten troffen een vernield raam en, in het gebouw, een vernielde winkeldeur aan. Met behulp van een politiehond werd een onderzoek ingesteld. De hond trof geen inbrekers aan maar pikte wel een spoor van een mogelijke dader op. Het spoor leidde via een stuk omgeploegd bouwland naar het asielzoekerscentrum aan de Udesweg in Winschoten. Op het terrein van het AZC werd na het volgen van een modderspoor, in een bergruimte van een woonunit, een grote hoeveelheid rookwaren met een totale waarde van bijna zesduizend gulden, afkomstig van de inbraak bij de groothandel, aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. De inbrekers konden (nog) niet worden opgespoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrouw (46) aangehouden voor mishandeling Agenten werden woensdagochtend naar de Zwanestraat gezonden met de melding dat er drie personen aan het vechten waren. Ter plaatse bleek een voorbijganger een 46-jarige vrouw en een 44-jarige man die aan het vechten waren uit elkaar te hebben gehaald. De vrouw reageerde met het gooien van een fiets naar een agent toen zij werd aangesproken. Ook maakte zij slaande bewegingen en raakte een agent in het gezicht. Zij werd aangehouden en bekende de mishandeling en kreeg een schikkingsvoorstel van 625 gulden.

Groningen: man slaat binnenstadbezoeker
Door cameratoezicht werd woensdagnacht gezien dat een 23-jarige Stadjer in de Poelestraat een 27-jarige stadsgenoot k.o. sloeg. De man kon door een surveillance-eenheid verderop in de straat worden aangehouden. Bij zijn fouillering bleek hij in het bezit van een flinke bol verdovende middelen en een gripzakje hasj. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: fietsendieven
Woensdagavond en nacht spoorde de politie vier fietsendieven op die een rijwiel in de stad hadden weggenomen. In de Nieuwe Boteringestraat liep een 34-jarige Groninger met een afgesloten fiets. Na zijn aanhouding bekende hij de fiets te hebben weggenomen. Tegen de man bleken nog meer zaken open te staan en hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Een 20-jarige Stadjer ging er in de Sint Jansstraat vandoor toen agenten hem met een op slot staande fiets zagen lopen. Na een korte achtervolging en met hulp van twee voorbijgangers werd de man aangehouden. Hij bekende de diefstal en kreeg een proces-verbaal. Op de Grote Markt liep een 43-jarige Stadjer te leuren met een fiets die hij voor een tientje te koop aanbood. Een 21-jarige plaatsgenoot kocht de fiets en beiden werden aangehouden en kregen een proces-verbaal voor respectievelijk stelen en helen. Laat in de nacht kwamen agenten een 18-jarige jongen uit de stad tegen die op de Oostersingel met een afgesloten mountainbike op zijn nek liep. Hij beweerde dat dit zijn eigen fiets was die eerder gestolen was en die hij nu in de stad geparkeerd zag staan. De jongen verklaarde bewijzen te kunnen overleggen dat de fiets zijn eigendom is. Onderzoek wordt afgewacht.

Groningen: man neemt lampen mee
Bij een controle van een 29-jarige man in de Laan bleek hij in het bezit van een zogeheten geprepareerde tas en een tas waarin vier lampen zaten afkomstig uit een winkel aan de Grote Kromme Elleboog. Eerder op de dag was er bij een kledingzaak in de Herestraat een winkeldief ontkomen na het wegnemen van een broek. De man wordt ook van deze diefstal verdacht. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bonnen op kruising Westersingel / Aweg Bij een verkeerscontrole op de kruising Westersingel/Aweg zijn woensdagmiddag 65 bekeuringen uitgeschreven. Acht bonnen werden uitgereikt aan bestuurder die over de busbaan reden, negen bonnen voor het rijden door rood licht en 48 processen-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844