Politiebericht Flevoland: district Noord 12-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Auto-inbraken
BIDDINGHUIZEN / DRONTEN Negen autobezitters (6 uit Dronten en 3 uit Biddinghuizen) hebben woensdag aangifte gedaan bij de politie. In alle gevallen was in de nacht van dinsdag op woensdag in hun auto ingebroken. In één van de gevallen slaagde de inbraak niet; in alle andere gevallen kwam de dief de auto binnen en ging er vandoor met voornamelijk geluidsapparatuur. Vier van de inbraken vonden plaats in auto`s die aan de Morinel geparkeerd stonden. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding op Houtribdreef
LELYSTAD Op de kruising bij het Bastion waar het verkeer vanaf het Noorderwagenplein de Houtribdreef op kan rijden, zijn woensdagavond 2 auto`s met elkaar in botsing gekomen. Een 52-jarige automobilist wilde vanaf het Noorderwagenplein de rijbaan van de Houtribdreef oversteken en kwam in botsing met een 41-jarige automobilist uit Lelystad die voor hem van links kwam en op de linkerbaan reed. De 52-jarige is met onbekende verwondingen per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht; de 41-jarige is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Beide auto`s zijn afgesleept.

Onder invloed
LELYSTAD Afgelopen nacht hebben agenten een automobilist aangehouden die de Zuigerplasdreef slingerend reed. De man (38 uit Lelystad) is meegenomen naar het politiebureau en daar aan de ademanalyse onderworpen. Hij blies 595 ug/l (ruim 1,3 promille) en is met een rijverbod van 6 uren en een dagvaarding in het vooruitzicht heengezonden.