Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.35 uur
Overval op geldloper

UTRECHT Woensdagmorgen vond er in de Spoorstraat een overval plaats op een geldloper. Omstreeks kwart voor twaalf liep de 39-jarige geldloper uit Utrecht met een geldkoffer weg bij een klant om het geld af te storten in een geldauto.

Nog voor hij de auto bereikte werd hij plotseling aangevallen door twee onbekende mannen. Hij werd in zijn gezicht geslagen met een hard voorwerp en de koffer werd hem afhandig gemaakt. De geldloper viel op de grond en moest de koffer loslaten. De verdachten renden weg en stapten op een gereed staande scooter. In totaal reden drie verdachten weg in de richting van het Moreelsepark.

Ter hoogte van de Tuinstraat in de richting van het Geertebolwerk ontplofte de koffer (een geldkoffer die bij diefstal geactiveerd wordt en vervolgens ontploft) en zagen getuigen een grote hoeveelheid rode rook.

De politie is op zoek naar getuigen. Door de rode vloeistof die vrijkomt tijdens de ontploffing is het aannemelijk dat een of meerdere verdachten dit op hun handen of kleding hebben gekregen. De vloeistof is tevens zeer slecht te verwijderen. Heeft u informatie die kan bijdragen tot het oplossen van deze overval, belt u dan met de recherche van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Poging straatroof

UTRECHT Een 57-jarige man uit Utrecht liep woensdagavond op t Goylaan toen hij plotseling werd aangevallen door een onbekende man. De man drukte het slachtoffer tegen een paal aan en trok de polstas van zijn arm af. Hierna sprong de verdachte achter op een fiets van een medeverdachte die klaar stond.

Het slachtoffer rende achter de verdachten aan en kreeg hulp van een onbekend gebleven automobilist die het tweetal klemreed op de Schonauwensingel. De verdachten wisten op dat moment te ontkomen. De automobilist waagde een tweede poging en dit maal stopte de verdachten, gooide de fiets weg en vluchtte. De gestolen polstas bleef achter op de fiets.

Aantreffen nepvuurwapen

UTRECHT Tijdens de surveillance werd door een agent gezien dat een 15-jarige jongen uit Utrecht op de IBB-laan een vuurwapen in zijn broeksband stak. De jongen stapte achter op een scooter en reed weg in de richting van de Minstraat. De politie is de jongens gevolgd en hield hen staande in de Notebomenlaan.

Hier bleek dat de jongen het vuurwapen niet meer bij zich had. Op het huisadres van de jongen werd door zijn moeder toestemming gegeven om zijn slaapkamer te doorzoeken en werd het vuurwapen aangetroffen. Het bleek te gaan op een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen. Het wapen werd in beslag genomen en de politie onderzoekt de herkomst.

Aanrijding letsel

UTRECHT Een 61-jarige man uit Leidschendam reed met zijn auto vanuit de Karpaten de Stelviobaan op in de richting van de Lunettenbaan. Ter hoogte van de Brennerbaan verleende hij geen voorrang aan een 58-jarige bestuurster uit Utrecht. Het gevolg was een aanrijding waarbij de vrouw met borstletsel werd overgebracht naar het Diakonissen ziekenhuis. De 61-jarige man bleef ongedeerd.