Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.30 uur
Winkeldiefje aangehouden

AMERSFOORT Op woensdagmiddag werd omstreeks drie uur een 15-jarig meisje uit Amersfoort aangehouden in een winkel gelegen aan het Sint Jorisplein.

Winkelpersoneel merkte op dat de 15-jarige met een broek en een blouse twv 85,- gulden de winkel wilde verlaten.

Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie en zal voor deze daad binnenkort via bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Onenigheid in winkel

WOUDENBERG- Op woensdagmiddag ontstond er onenigheid in een winkel gelegen aan de Koningin Emmastraat. Bij deze onenigheid raakte een 52-jarige vrouw en een 56-jarige man licht gewond.

In de winkel stonden twee nog onbekende vrouwen bij de kassa. Op een gegeven moment kregen de vrouwen een woordenwisseling met de caissière en de twee vrouwen uitte tegen haar onbeschofte taal. Plotseling liepen de vrouwen weg en lieten de nog niet afgerekende goederen achter op de transportband.

Het echtpaar wat achter de twee vrouwen stond rekenden hun goederen af en verlieten de winkel. Buiten gekomen stonden de twee onbekende vrouwen voor de ingang van de winkel en schreeuwden naar caissière. Het echtpaar maakte hierop een opmerking dat ze zich rustig moesten houden.

Direct hierop begonnen de vrouwen het echtpaar te trappen en de slaan. Omstanders haalden de vechtende personen uit elkaar.

De vrouwen liepen na de vechtpartij direct naar de auto en wilden wegrijden. De 56-jarige man wilde dit echter voorkomen en ging achter de auto staan. De auto met daarin de vrouwen reed vervolgens hard achteruit en de man moest wegspringen om niet te worden aangereden en de auto reed vervolgens hard weg.

Het echtpaar raakte licht gewond aan scheenbeen en gelaat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag zagen surveillerende agenten een 16-jarige bromfietser uit Leusden rijden over de Heiligenbergerweg. Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en zijn bromfiets tevens niet was verzekerd. Hiervoor kreeg hij twee bekeuringen en zijn bromfiets werd ingenomen.

AMERSFOORT- Woensdagavond wilden agenten een 17-jarige bromfietser uit Hoogland controleren in de Meridiaantunnel. Kennelijk zag de jongen dit niet zitten en reed hard weg. Een achtervolging volgde door de wijk Kruiskamp en hij kon op de Evertsenstraat alsnog worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de bromfiets niet was verzekerd en ook hier bleek de bestuurder niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Na verhoor en enkele bekeuringen kon de 17-jarige het bureau verlaten. De bromfiets bleef achter op het bureau.

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag vond er tussen half drie en vier uur een snelheidscontrole plaats op de Laan van Emiclaer. In totaal werden 681 voertuigen gecontroleerd en reden er 56 te hard. De hoogt gemeten snelheid bedroeg 81 kilometer per uur.

STOUTENBURG- Op woensdagmiddag vond er tussen twee en half drie een snelheidscontrole (lasergun) plaats op de Stoutenburgerlaan. Van de 10 voertuigen die er passeerden reden er 3 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 kilometer per uur (60 toegestaan).