Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Aanrijding met letsel

WOERDEN Op woensdagmiddag 11 april omstreeks kwart voor vijf heeft er een ongeval op de Rietveld plaatsgevonden waarbij twee personenwagens betrokken waren.

Een 23-jarige vrouw uit Roosendaal reed over de Rietveld komende uit de richting Nieuwerbrug en gaande in de richting van Woerden. In de bocht raakte zij de macht over het stuur kwijt waardoor zij in de rechterberm belandde. De vrouw trachtte weer op de rijbaan te komen, maar stuurde vermoedelijk te scherp. Zij kwam daardoor op de verkeerde rijbaan terecht: die van het tegemoetkomende verkeer.

Een 41-jarige man uit Leiden die haar tegemoet kwam, probeerde de vrouw tevergeefs te ontwijken. Door de botsing kwamen beide bestuurders in de linkerberm terecht. Het voertuig van de vrouw kwam daarbij op de kant te liggen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De vrouw liep bij het ongeval letsel op aan haar linkerbeen en de man aan zijn nek. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mochten zij weer naar huis.

Met grote slok op achter stuur

WOERDEN In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart over een viel een 52-jarige man surveillerende politieagenten op door zijn rijgedrag. Zij gaven de bestuurder van de personenwagen een stopteken. Toen de man zijn raam voor de politieagenten opende, kwam hen een alcohollucht tegemoet.

Tijdens de blaastest blies de inwoner uit Woerden een F (Fail), hetgeen betekent dat hij teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse wees daar uit dat de man met 1,70 promille had gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een proces-verbaal uitgereikt.

Verkeerscontroles

MONTFOORT/MIJDRECHT - Op woensdag 11 april hield de politie van district Rijn & Venen diverse verkeerscontroles. Op woensdagmiddag van kwart over een tot half drie heeft de politie op de Willeskop in Montfoort en op de Rijkweg A12 in Woerden gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. De politie deelde aan acht personen een bekeuring uit voor het niet dragen van de autogordel. Een persoon ontving een bekeuring, omdat de kentekenplaat van de aanhangwagen niet in orde was.

Op woensdagmiddag controleerden politieagenten in Mijdrecht met een lasergun de snelheid van bestuurders. Op de A.C. Verhoefweg constateerden zij geen overtredingen. Op de Oude Spoorbaan werd er wel sneller gereden dan was toegestaan. Tien bestuurders werden staande gehouden en kregen ter plaatse een bekeuring uitgereikt. Een persoon zal een bekeuring thuis gestuurd krijgen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

Man betrapt op stelen van wijnflessen

MAARSSEN Op woensdagavond omstreeks half zeven wilde een 58-jarige man een doos wijnflessen uit een supermarkt aan het Bisonspoor meenemen zonder te betalen.

De man, een inwoner van Amersfoort, werd bij het passeren van de kassa door een medewerker van de winkel aangesproken op het feit dat hij de doos met flessen wijn was vergeten te betalen. In de winkel deed de man afstand van de wijnflessen.

De politie die inmiddels was gearriveerd, heeft de man overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij verhoord en kreeg hij een bekeuring uitgereikt.

Fietsster mishandeld door fietser
WOERDEN Op woensdagmiddag is een vrouw (leeftijd en woonplaats nog onbekend) door een man mishandeld. De vrouw fietste vanaf Kamerik in de richting van Woerden. Ter hoogte van het Bredius bos sloeg zij links af terwijl zij richting aangaf. De vrouw sneed bij deze manoeuvre waarschijnlijk een man af die eveneens op een fiets reed.

De man sloeg de vrouw in het gezicht, op haar linkeroog. De vrouw voelde na het incident haar oor suizen en zag lichtflitsen. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek de vrouw een deuk in haar oogkas en een bloeding in haar oog te hebben opgelopen.

Opruimactie fietswrakken N.S.station Woerden
WOERDEN - Naar aanleiding van diverse klachten rondom het parkeren van de fietsen, brom- en snorfietsen op het station in Woerden heeft de politie in samenwerking met de gemeente, de NS en de Spoorwegpolitie een nieuwe opruimactie gepland.

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening van Woerden zullen op dinsdag 1 mei en woensdag 2 mei 2001 fietsen, brom- en snorfietsen die als wrak worden aangemerkt, worden weggehaald.

Om duidelijk te krijgen welke fietsen, brom- of snorfietsen als wrak kunnen worden aangemerkt en om inzicht te verkrijgen in welke wrakken al tijden niet meer verplaatst zijn, zullen de fietsen, brom- en snorfietsen door de preventiemedewerkers van de politie Rijn & Venen worden gelabeld met rood - wit calamiteitenlint.

Met de actie hopen de betrokken instanties te bereiken dat er meer ruimte in de fietsenrekken komt voor fietsen, brom- en snorfietsen die wel in goede staat verkeren. Bovendien moet de opruimactie een bijdrage leveren aan voorkoming van fietsendiefstal, het tegengaan van vandalisme en de ordelijke inrichting van de openbare ruimte.