Gemeente Leeuwarden

Zang en dans in De Groene Ster ¦ Zaterdagmarkt naar Zaailand ¦ Straatnamen ¦
Zang en dans in De Groene Ster

Het lijkt er op dat het popspektakel Frozenland dat in 1996 ter gelegenheid van Fryslân 500 werd gehouden in het Groene Ster gebied een vervolg krijgt. Het college heeft vergunning en geluidsontheffing verleend voor een dans- en muziekevenement dat onder de naam Aqua Dance op 18 en 19 augustus of 25 en 26 augustus zo'n 30.000 bezoekers naar de Groene Ster moet lokken. Het feest begint op de eerste dag om 11.00 uur en eindigt 36 uur later op d e avond van de tweede dag.

Besluit: 10 april 2001

Zaterdagmarkt naar Zaailand

De zaterdag warenmarkt die vanwege werkzaamheden aan de Kelders en de Brol tijdelijk moet worden verplaatst heeft een nieuwe plek. De kramen komen te staan langs de weg tussen de Beurs en het winkelcentrum Zaailand. Het heet daar ook Zaailand. Het college heeft met het besluit ook kenbaar gemaakt deze plaats als de definitieve plek te willen aanwijzen. De zaterdagmarkt keert dus in principe niet terug naar de Brol e.o.

Besluit: 10 april 2001

Straatnamen

De nieuwe Frieslandbank (er wordt binnenkort met de nieuwbouw begonnen) in de Leeuwarder binnenstad nummert nu nog aan de Zuiderstraat. Als de bouw gereed is staat de Frieslandbank aan het Beursplein. Dat wordt de officiele nieuwe naam van het pleintje dat nu nog Achter de Beurs heet. Of het adres ook Beursplein 5 wordt, zoals het beroemde adres in Amsterdam, is nog niet bekend. Het plein vóór de Beurs heet overigens Wirdumerpoortsdwinger en niet Beursplein zoals veel wordt gebruikt.

Besluit: 10 april 2001