Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 12-04-2001 mediaberichten 12 april (laatste berichten)

BAARLO Bromfietscontrole

Baarlo - De politie van de basiseenheid Helden heeft vanmorgen op De Meeren een bromfietscontrole uitgevoerd. Door de agenten werden tussen 07.00 en 10.00 uur ongeveer tien bromfietsen op hun vermogen getest, waarbij als hoogste vermogen 1.8 Kw werd genoteerd. Er werden verschillende processen-verbaal uitgeschreven, voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat, voor vermogen, defekte achterrem, het ontbreken van de gele plaat en een bel. Eén bromfiets werd op de slechte technische staat uit het verkeer genomen. Dit kostte de bezitter een boete van 350 gulden. Hij moet zijn herstelde bromfiets begin mei komen tonen. De bromfietscontrole volgde op een preventief voorlichtingsbezoek van de agenten aan het College op het Dr. Poelsplein in Panningen. In de lessen is samen met 3-VO informatie verschaft rondom veiligheid, gedrag op de weg en eisen gesteld aan brom- en snorfietsers.

REGIO 100 Bekeuringen bij Samen minder

HORN De politie heeft donderdagmorgen bij een snelheidscontrole in het kader van het project Samen minder, gehouden tussen 10.10 uur en 12.10 uur op de N273, Napoleonsweg, 67 automobilisten bekeurd. Van de 2017 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 121 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

YSSELSTEYN De politie heeft donderdagmorgen bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 11.20 uur en 12.15 uur op de Peelweg, 24 automobilisten bekeurd. Van de 204 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 135 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

VENLO 66 PVs bij verkeerscontrole

Venlo De politie van de basiseenheid Venlo-Oost heeft vandaag tussen 07.00 en 15.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden, waarbij 66 processen-verbaal zijn uitgeschreven. De controle concentreerde zich rondom de Kaldenkerkerweg en de nadruk lag op bromfietsen en het door hen negeren van de geslotenverklaring op die weg. Er werden 14 bromfietsers en 24 vrachtautobestuurders voor genoemde overtreding bekeurd. Ook kregen 22 automobilisten een boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.