Politie Amsterdam-Amstelland

Ruzie buurjongens
12-4-2001. Gistermiddag is een 16-jarige jongen aangehouden in stadsdeel De Baarsjes. Hij wordt ervan verdacht zijn 19-jarige buurjongen met een scherp voorwerp in zijn zij te hebben gestoken. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar. De aanleiding van de steekpartij is vermoedelijk een langer lopende ruzie tussen de jongens. De verdachte meldde zichzelf gisteravond bij een politiebureau en wordt vermoedelijk morgen voorgeleid bij de officier van justitie.



Lekke brandstoftank
12-4-2001. Gisteravond is op de Corsicaweg de brandstoftank van een trekker met oplegger lekgeslagen. Er stroomde zon 300 liter diesel over de weg. De brandweer voorkwam weglek via het riool. De meeste olie op de weg is opgeruimd. Een deel is in de berm verdwenen. Het lek in de tank ontstond doordat de vrachtwagen over een stuk ijzer reed. De rit werd vervolgd nadat een nieuwe tank was aangebracht.

Bromfietsen gecontroleerd
12-4-2001. De politie van wijkteam Ouder Amstel hield gistermiddag een bromfietscontrole op de Rijksstraatweg in Duivendrecht. Onder de 27 gecontroleerde bromfietsbestuurders zijn voor uiteenlopende overtredingen 29 bonnen uitgedeeld. Van drie brommers zijn verboden onderdelen gedemonteerd en in beslag genomen.
Overvaller aangehouden
12-4-2001. Bij een winkel aan de Middenweg is gistermiddag een 15-jarige overvaller aangehouden. De politie rukte direct uit na een daarover binnengekomen alarmmelding en arriveerde toen de overval nog gaande was. De verdachte bleek een medewerkster met een mes te hebben bedreigd. De vrouw bleef ongedeerd. De verdachte is ingesloten en zit vast in verband met het verdere onderzoek.



Flessentrekker gepakt
12-4-2001. Gisteravond is op de Nieuwezijds Voorburgwal een 29-jarige Duitser aangehouden in verband met flessentrekkerij. Hij had gedineerd in een restaurant en liet het financieel afweten toen de rekening op tafel kwam. Een taxichauffeur die hem van Schiphol naar de binnenstad bracht, had ook het nakijken. Ook deze rekening kon hij niet betalen. De verdachte zit nog vast. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.