Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-04-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/15.00 uur)

Maastricht, bromfietscontrole
De politie van Maastricht heeft woensdag tussen 12.00 uur en 20.00 uur een bromfietscontrole gehouden aan de Franssensingel. Motorrijders van de politie selecteerden uit het verkeer in totaal 176 brom- en snorfietsen en geleidden deze naar de parkeerplaats onder de Noorderbrug. Daar werden de vehikels uitgebreid geinspecteerd. Het resultaat loog er niet om. Er werden maar liefst 110 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten. Tot de drie meest voorkomende overtredingen behoorden: een te hoge constructiesnelheid, defecte rem-inrichting en het niet hebben c.q. kunnen tonen van het vereiste bromfietscertificaat. Het niet dragen van de helm kwam op de vierde plaats.
Daarnaast werd een bromfietsbestuurder aangehouden omdat hij op een gestolen brommer reed en werden drie brommers in beslag genomen voor nader onderzoek omdat ermee geknoeid was.

Maastricht, ingebroken
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de professor Nijpelsstraat. Door aan de achterzijde een deur te forceren kon men in de woning komen. Uit de woonkamer verdween een videorecorder en een satellietdecoder.

Afgelopen nacht werd ingebroken in twee winkels in de Maastrichtse binnenstad. Een schoenenzaak in de Kleine Staat en een telecomwinkel in de Muntstraat werden door inbrekers bezocht. Uit laatstgenoemde zaak verdween een computer.

Maastricht aanrijdingen met letsel.
Een onbekend gebleven automobilist reed woensdagavond omstreeks 20.10 uur op de Artsenijstraat een 22-jarige fietster aan. Het slachtoffer werd geschept door de auto en kwam op de motorkap terecht. Via het dak belandde ze uiteindelijk op het wegdek. De bestuurder die haar aanreed stopte niet en reed weg van de plaats van het ongeval zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het AZM. Daar bleken de verwondingen mee te vallen. Ze werd voor één nacht ter observatie opgenomen. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval.

Bij een aanrijding op de Sibemaweg tussen een auto en een bromfiets woensdagmiddag omstreeks 14.45 uur zijn de beide opzittenden van de bromfiets gewond geraakt. De bestuurder liep een dubbele armbreuk op. De duopassagier kwam er met enkele schaafwonden en lichte kneuzingen vanaf. De automobilist, een 29-jarige Maastrichtenaar, wilde de Prins Mauritslaan inrijden en zag daarbij de bromfiets over het hoofd, een en ander met bovenstaand gevolg.

Bij het naar links afbuigen raakte woensdagmiddag omstreeks 12.20 uur op de Veldstraat een 34-jarige fietster gewond toen ze door een achterop komende personenauto werd aangereden. De onfortuinlijke vrouw liep diverse kneuzingen op en werd ter behandeling overgebracht naar het AZM. Daarna kon ze weer naar huis.