Gemeente Zwijndrecht

Kapvergunningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft 11 april 2001 vergunning verleend voor het kappen van de volgende bomen staande op gemeentegrond:


*

Geen aanvragen voor cluster plantsoenen Oost.

Informatie
Als u meer wilt weten over de verleende vergunningen, dan kunt u contact opnemen met

de heer T.H. Rietveld
telefoonnummer (078) 620 67 16


*


1 esdoorn, 1 els, 2 essen, 1 haagbeuk, 1 eik, 2 robina's en 1 berk staande in de beplanting en in het gazon gelegen aan de Plantageweg. De bomen variëren in hoogte van 8-12 meter. Het is noodzakelijk dat deze negental bomen worden gekapt door de aanleg van een riolering. Na de werkzaamheden zullen er andere bomen worden herplant.
*


1 meidoorn, 2 iepen, 4 essen, 1 meelbes, 2 kersen, 1 eik, 2 elzen en 1 sierappel
staande in het openbaar groen aan de Akeleilaan. Het is noodzakelijk dat de bomen worden gekapt wegens het bouwrijp maken van het terrein.

Informatie
Als u meer wilt weten over de verleende vergunningen, dan kunt u contact opnemen met

de heer A.M.H. van Rooij
telefoonnummer (078) 620 67 17.

Afwijzing vergunning verlening
Het college van burgemeester en wethouders heeft 11 april 2001 géén vergunning verleend voor het kappen van de volgende bomen staande op gemeentegrond:


*


1 populier
staande in het gazon gelegen langs de Devel aan de achterzijde van het perceel Oudeland 57. De populier is 15-18 meter hoog en staat 10-11 meter vanuit de erfscheiding. Hij verkeert in goede staat en levert geen gevaar op bij storm. De boom is voor de omgeving beeldbepalend, door het kappen zal het landsschapschoon aangetast worden. De boom wordt wel gesnoeid.

Tegen genoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van deze bekendmaking d.d. 12 april 2001 een bezwaarschrift indienen bij het

College van burgemeester en wethouders
t.a.v. de Commissie Bezwaar- en beroepschriften Postbus 15
3330 AA Zwijndrecht.

Als u bezwaar hebt ingediend is het, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, eveneens mogelijk een voorlopige voorziening (= voorlopig oordeel van de rechter) te vragen bij de

President van de arrondissementsrechtbank
Postbus 7003
3300 GC Dordrecht.

U bent in dat geval een recht verschuldigd van f 225,-- voor natuurlijke personen (individuen) en f 450,-- voor rechtspersonen (bijv. bedrijven). In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij bepaalde sociale uitkeringen, zijn natuurlijke personen een bedrag verschuldigd van f 60,--.

Het bezwaarschrift en het verzoek om voorlopige voorziening moeten worden ondertekend en dienen verder tenminste te bevatten:


*

de naam en het adres van de indiener;

*

de dagtekening;

*

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift of het verzoek om voorlopige voorziening is gericht;
*

de gronden van het bezwaar of het verzoek om voorlopige voorziening.

Zwijndrecht, 12 april 2001