Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-12: Den Haag geprezen om naleving Wet op de Ruimtelijke Ordening

Onderzoekers van de Inspectie Ruimtelijke Ordening van het ministerie van VROM zijn tevreden over Den Haag. Vandaag ontvangt wethouder Hilhorst (ROSV) het rapport met de resultaten van het onderzoek naar de uitvoering van deze wet in de gemeente Den Haag. Het rapport wordt uitgereikt door drs. H. J. de Loor, inspecteur bij Ruimtelijke Ordening.

De Inspectie Ruimtelijke Ordening heeft in een landelijk onderzoek de gemeente Den Haag doorgelicht op de toepassing, naleving en handhaving van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Hierbij gaat het enerzijds om het hanteren van de regels en procedures bij het verlenen van bouwvergunningen. Anderzijds gaat om het toezicht houden op de naleving van de regels door burgers en bedrijven.

De inspecteurs hebben de wijze waarop de gemeente Den Haag omgaat met de handhaving van de wet op de Ruimtelijke Ordening als positief ervaren.

Het rapport richtte zich op de stadsdelen Centrum en Scheveningen en concludeert dat deze stadsdelen het uitstekend doen. Het oordeel is dat Den Haag met kop en schouders uitsteekt boven de meeste andere gemeenten in Nederland.

Bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente is de Directie Bouwen en Monumentenzorg verantwoordelijk voor handhaving van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.