PERSBERICHT

Click Commerce benoemt veteraan Randy A. Gray tot Chief Operating Officer en Managing Director

Gray brengt ervaring als bouwer van winstgevende ondernemingen mee

Hoofddorp, 12 april 2001 - Click Commerce (Nasdaq: CKCM), vooraanstaand leverancier van Channel Managementsoftware en -oplossingen, heeft Randy A. Gray benoemd tot Chief Operating Officer en Managing Director. In zijn nieuwe rol zal Gray, die voorheen Executive Vice President Business Development, Product and Strategy was, de onderneming leiden bij haar inspanningen om omzetgroei en winstgevendheid in evenwicht te houden.

Gray heeft bijna dertig jaar ervaring in het besturen van Amerikaanse en internationale bedrijfsonderdelen van ondernemingen zoals Mercury Marine, Pettibone Corp., CASE Corp. (CNH) en Marathon Oil Company. Hij begrijpt de problemen waar wereldwijde ondernemingen met complexe distributiekanalen mee kampen. Hij heeft waardering geoogst bij collega's uit de financiële industrie en onder fabrikanten voor zijn succes bij het leiden van grote divisies van wereldwijde ondernemingen op zoek naar hernieuwde groei en winstgevendheid.

Naast zijn operationele prestaties wordt hij ook gezien als een visionair in de toepassing van technologie om bedrijfsprocessen te verbeteren. Gray verrichtte in 1996 pionierswerk met de implementatie van de eerste meertalige, met verschillende valuta werkende extranetoplossing voor dealers en distributeurs in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn hands-on ervaring en leiderschap bij de implementatie van en investeringen in technologie bij grote ondernemingen zal een hernieuwde focus met zich meebrengen op het promoten van de waarde en het uitzonderlijke rendement dat het implementeren van de Click Commerce Channnel Managementoplossing aan bedrijven biedt.

"Mijn doel is om door te bouwen op Click Commerce's momentum op het gebied van channnel management, en om voordeel te halen uit onze status als één van de tien best presterende technologie-IPO's van 2000. Het is belangrijk voor ons bedrijf om onze meest essentiële bedrijfsonderdelen toe te vertrouwen aan een bewezen en gerespecteerde industriële veteraan," zegt Michael W. Ferro, Jr., oprichter en CEO van Click Commerce. "Randy's behaalde successen bij het managen van grote divisies van multinationals biedt de zekerheid dat Click Commerce haar doelstellingen van snelle groei en winstgevendheid, een ongeëvenaarde klantentevredenheid en hoge rendementen voor de stakeholders zal behalen. Randy's toewijding aan 'operational excellence' en zijn sterke leiderschap zijn vandaag de dag net zo duidelijk aanwezig als vijf jaar geleden, toen hij één van de eerste klanten van Click Commerce was."

Gray zal als manager verantwoordelijk zijn voor alle onderdelen van Click Commerce, waaronder Business Development, Financiën en Administratie, Verkoop, Internationale Operaties, Marketing en Public Relations, Product Marketing en Research en Development. Hij zal direct rapporteren aan de Bestuursvoorzitter en CEO, Michael Ferro.

Over Click Commerce

Click Commerce (Nasdaq: CKCM) is een toonaangevend aanbieder van Channel Managementsoftware en -diensten die multinationals in staat stellen om via internet met hun handelspartners samen te werken in een besloten elektronische marktplaats. Onder meer American Standard, Black & Decker, Delphi, Emerson Electric, Equistar, Kawasaki, Lubrizol, Mitsubishi, Motorola en Volvo gebruiken Click Commerce oplossingen voor het beheren van hun complexe distributiekanalen. Met haar geïntegreerde e-business platform en bewezen reeks toepassingen, stelt Click Commerce grote ondernemingen in staat om hun merkentrouw, klantentevredenheid en financiële resultaten te verbeteren. Het hoofdkantoor van Click Commerce bevindt zich in Chicago. Het bedrijf heeft Europese kantoren in Amsterdam, Londen, München en Parijs. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.clickcommerce.com.