Baltimore Technologies introduceert de UniCERT Certificate Deployment Service, een vereenvoudigde en geautomatiseerde
e-Security oplossing voor service providers

Amsterdam, 12 april 2001 - Baltimore Technologies (NASDAQ:BALT; Londen:BLM), een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van e-security, heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van UniCERT Certificate Deployment Service (CDS), een nieuwe e-security oplossing die de uitgifte en levenscyclus van digitale certificaten vereenvoudigt en automatiseert. Baltimore UniCERT CDS vormt een snellere, efficiëntere en kosteneffectieve methode voor Service Providers voor het aanbieden van PKI-beveiligde applicaties, zoals e-mail, VPN, e-commerce en andere Internet transacties. Dit systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met mPKI, een leverancier van de volgende generatie PKI management software.

UniCERT CDS, dat is gebaseerd op de expertise van Baltimore op het gebied van security e-services, maakt gebruik van speciaal ontwikkelde Web-interfaces voor een intuïtieve, eenvoudig te managen distributie van certificaten. Daarnaast biedt het een mechanisme om automatisch en in real-time de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Als enige in de e-security markt biedt UniCERT CDS een zeer eenvoudige en kosteneffectieve manier om een Public Key Infrastructure (PKI) toe te passen en te beheren.

USDataCenters, Inc., een leverancier van volledig bestuurde Internet data en hosting services, heeft voor UniCERT CDS gekozen om haar klanten uitermate schaalbare en robuuste security-oplossingen te kunnen aanbieden. "Kleinere ondernemingen hebben behoefte aan een eenvoudige methode om met digitale certificaten dezelfde voordelen te realiseren als grote bedrijven. Daarnaast kan een gebruiksvriendelijke benadering van zeer beveiligde applicaties zich vertalen in meer omzet en meer klanten," aldus Neil Buckley, Director of Security and Networking bij USDataCenters. "Met UniCERT CDS kunnen we PKI-beveiligde toepassingen uitrollen met een versnelde time-to-market en lagere opstartkosten, waardoor we extra omzet kunnen realiseren en onze investering sneller zullen terugverdienen."

"Nu de toepassing van PKI voor live e-business en bedrijfsapplicaties zich uitbreidt naar grote aantallen gebruikers, moeten we aanzienlijk uitgebreidere diensten bieden om het genereren, toepassen en beheren van certificaten in goede banen te leiden," zegt Paddy Holahan, Executive Vice President of Marketing bij Baltimore Technologies. "UniCERT CDS heeft meerdere klanten reeds enorme voordelen gebracht op het gebied van efficiency en security bij het inpassen en beheren van digitale certificaten. We zijn er met name trots op dat we de eerste verkoper van certificaten zijn die deze service aan zijn klanten biedt, waardoor PKI-implementaties onder bereik komen van veel meer organisaties en service providers."

UniCERT CDS biedt een concurrentievoordeel voor e-Service Providers Service providers zien PKI als een essentiële basis voor het aanbieden van security services en het beschermen van Internet-applicaties. UniCERT CDS biedt service providers de mogelijkheid hun klanten volledige controle te geven over het authenticatieproces door te beslissen welke gebruikers wel of niet in aanmerking komen voor digitale certificaten. Door deze flexibiliteit in de toepassing van het beveiligingsbeleid beschikt de klant over de kritische controlemogelijkheden en zekerheid die hij nodig heeft om met vertrouwen zijn bedrijfskritische applicaties uit te besteden. De klant, die wordt afgeschermd van de administratieve kant van de PKI, dient simpelweg een verzoek in voor nieuwe certificaten, verlengingen en herroepingen. UniCERT CDS verschuift de verantwoordelijkheid voor het aanbrengen van veranderingen naar de klant, waardoor de betrokkenheid van de service provider bij het beheer van de PKI zelf tot een minimum wordt beperkt.

Beheer en toepassing van e-Security worden eenvoudiger UniCERT CDS automatiseert de tijdrovende taak van het registreren van gebruikers voor digitale certificaten door automatisch databases te importeren - dit beperkt de toepassingskosten en maakt het eenvoudiger voor service providers om op effectieve wijze grotere PKI-toepassingen te introduceren en te beheren. Aangezien de registratie en de autorisatie automatisch en probleemloos plaatsvindt door een combinatie van e-mail, web en telefoon, wordt de ervaring van de eindgebruiker vereenvoudigd. De beheerder initieert de aanvragen, hetgeen resulteert in een proces waarin de eindgebruiker geen pro-actieve inspanningen hoeft te verrichten. De combinatie van intuïtieve interface, geautomatiseerde distributiemethode en geavanceerde gebruikersauthenticiteit resulteert in een robuust dienstenaanbod dat ongeëvenaard is in de industrie. Bovendien, omdat UniCERT CDS een product van Baltimore is, wordt het gekenmerkt door het bekende Baltimore serviceniveau - hierdoor hebben service providers meer zekerheid met betrekking tot de serviceovereenkomsten die zij met hun klanten aangaan.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, draadloze e-security, cryptografische toolkits, producten voor content security, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware. De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. TrustedWorld brengt de beste global integrators, service providers, technologie leveranciers en partners in het verkoopkanaal bij elkaar in de meest toonaangevende alliantie van e-security specialisten ter wereld.

Baltimore Technologies heeft wereldwijd meer dan 1200 medewerkers in dienst en opereert vanuit 38 steden - de belangrijkste kantoren zijn gevestigd in Dublin, Ierland; Londen, Groot-Brittannië; Boston, USA en Sydney, Australië. Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Over mPKI
mPKI is een toonaangevende aanbieder van de volgende generatie PKI oplossingen op bedrijfsniveau. Haar CDS Platform biedt een probleemloze toepassing van digitale certificaten voor eindgebruikers door middel van een veilige hosted Certificate and Registration Authority en web management interface. Deze oplossing biedt carriers, hosting-bedrijven en service providers toegang tot een managed PKI platform. mPKI is gevestigd in Rhode Island. Voor meer informatie over het bedrijf kunt u bellen met 001 401 736 00 00 of een bezoek brengen aan de website van het bedrijf op .

Bepaalde uitspraken anders dan historische feiten, inclusief bepaalde uitspraken in dit document kunnen toekomstgericht van aard zijn. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken hebben mede betrekking op bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die er toe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties en verrichtingen van het Bedrijf aanzienlijk verschillen van enigerlei toekomstige resultaten, prestaties en verrichtingen die zouden kunnen worden opgemaakt uit bedoelde toekomstgerichte uitspraken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: gemmar@text100.nl / dennisd@text100.nl

Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
E-mail: ekearins@baltimore.com

###

Baltimore Technologies, Telepathy, KeySteps, TrustedWorld, PKIWorld en Baltimore productnamen inclusief UniCERT, UniCERT Options, MailSecure, KeyTools, SolutionsPlus, SelectAccess, SureWare en MIMEsweeper zijn handelsmerken van Baltimore Technologies plc en Content Technologies Limited. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.