persbericht: Atmosphere zelfstandig

PERSBERICHT

Amstelveen, 12 april 2001

ATMOSPHERE ZELFSTANDIG

Interactieve FHV dochter versterkt merken met online interactie

Vanaf april 2001 gaat Atmosphere, voorheen het interactieve bureau van FHV Group, zelfstandig opereren. Atmosphere helpt bedrijven, merken en organisaties om een visie op de interactieve toekomst te creëren. Tevens realiseert het bureau interactieconcepten waarin creativiteit, strategie en technologie samengaan. Atmosphere houdt nauwe banden met FHV/BBDO en het internationale BBDO netwerk. Momenteel werkt Atmosphere onder meer voor Foot Locker (www.footlocker.nl) en Mars M&M's (www.ladyingreen.com).

Peter van Akkeren, creative director: "Het is onze ambitie om merken te laten groeien door interactie met mensen. We zoeken dus naar lange-termijnrelaties waarbinnen we merken online relevant, hun identiteit voelbaar en hun propositie betekenisvol kunnen maken. Dat doen we onder meer met creatieve concepten, content en design voor web en wireless en ideeën voor online en viral marketing. Ook dragen we zorg voor technische definities en uitvoering. Bovendien helpen we onze klanten om ambities te verhogen en visies te verscherpen, en online communicatie op een goede manier te integreren met offline communicatie." Atmosphere is twee jaar geleden opgericht om bestaande FHV klanten van interactieve strategieën, concepten en producten te voorzien. De verzelfstandiging tot Atmosphere was een belangrijke doelstelling bij de oprichting in april 1999. Inmiddels is Atmosphere gegroeid van zes tot meer dan 40 werknemers.

OVER ATMOSPHERE:

Atmosphere komt voort uit FHV/BBDO - Interactive Concepts en is opgericht door Mieky van Schijndel (account director) en Peter van Akkeren (creative director), die inmiddels samen met Stefan Hoevenaar (strategy director) en Rob Mooij (creative director) het management team vormen. Het bureau is gevestigd in het voormalige Van Leer gebouwencomplex in Amstelveen, samen met andere dochters uit de FHV Group. Tot de opdrachtgevers behoren onder anderen Mars Petcare, KPMG Ebbinge, PTT Post, Euronext, het ministerie van VROM, Grolsch en Henkel. Atmosphere heeft ca. 40 medewerkers.

# # #

Noot aan de redactie:

Op www.atmosphere.nl/Bio_Atmosphere_MT.doc kunt u de biografie van het Atmosphere MT downloaden in Word-format.

Op www.atmosphere.nl/atmosphere_mt.zip kunt een een digitale foto (300 dpi) van de MT-leden downloaden.