Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 april 2001

15 kilometer fietsstroken voor Eindhovense wijken

De Gemeente Eindhoven start na Pasen met het aanleggen van 15 kilometer rode fietsstroken in de wijken Gijzenrooi, Eckart, Oude Gracht en Vaartbroek- Heesterakker. Deze fietsstroken worden aangelegd in het kader van 'Duurzaam veilig' en moeten het wegbeeld in overeenstemming brengen met de nieuwe voorrangsregels die op 1 mei in werking treden. De werkzaamheden moeten op 1 mei a.s. zijn afgerond.

De wegen die in aanmerking komen voor fietsstroken zijn allemaal buurtontsluitingswegen. Door het aanleggen van fietsstroken worden de rijstroken smaller. Dit moet tot gevolg hebben dat automobilisten hun snelheid minderen en de veiligheid voor van rechtskomend verkeer, dat voorrang heeft, wordt vergroot.

Beperkte verkeershinder
In de wijken Eckart, Oude Gracht en Vaartbroek-Heesterakker zal het verkeer weinig hinder onder vinden van de werkzaamheden. Het verkeer kan doorgang vinden om het werkvak heen. In de wijk Gijzenrooi wordt tijdens de werkzaamheden éénrichtingsverkeer ingesteld. Aan bewoners in de betreffende wijken wordt, de avond voor het werk in hun straat begint, gevraagd hun geparkeerd staande auto's tijdelijk elders te parkeren.