Unisys en Joh. Enschede verwachten grote vraag naar Irisherkenningsoplossing door groei elektronische overheid

Partijen tekenen overeenkomst voor ontwikkeling en verkoop biometrische identificatie-oplossingen

Amsterdam, 10 april 2001 - Unisys Nederland heeft een intensief samenwerkingsverband gesloten met Joh. Enschede Security Solutions voor de verdere ontwikkeling, marketing en verkoop van geavanceerde identificatieoplossingen. De samenwerking is een antwoord op de groeiende vraag vanuit de markt naar gespecialiseerde beveiligingsoplossingen. Het initiatief start met de introductie van de Irisherkenningsoplossing. De marketing en verkoop van dit product zal zich vooralsnog eerst concentreren op de Nederlandse overheidsmarkt.

De vraag van de Nederlandse overheid naar goede en gebruikersvriendelijke identificatiemethoden is onder andere met de groei van de elektronische overheid fors toegenomen. De digitalisering van de overheidsdiensten vereist een andere beveiligingsvorm dan de traditionele manier van dienstverlening. De noodzaak om burgers te kunnen identificeren is steeds groter geworden. Een digitale overheidsdienst wil namelijk zekerheid omtrent de identiteit van degene die zich aanmeldt. Hierdoor is een vraag ontstaan naar mogelijkheden om identificatie op afstand te realiseren.

Unisys beschikt wereldwijd over jarenlange ervaring op het gebied van implementatie en systeemintegratie van biometrische identificatiesystemen zoals de eigen smart card-oplossingen. Het bedrijf beschikt tevens over een wereldwijd team dat gespecialiseerd is in het beveiligen en bouwen van betrouwbare e-Business- en e-Government- infrastructuren. Fred Feijen, Manager Unisys Public Sector: "Identificatie vormt een belangrijk onderdeel van de beveiliging van de netwerken van onze klanten. Unisys had behoefte aan een sterke Nederlandse partner die ons kon ondersteunen bij het oplossen van identificatievraagstukken. Joh. Enschede Security Solutions (JESS) heeft niet alleen diepgaande kennis en ervaring op het gebied van specifieke beveiligingsoplossingen, waaronder irisherkenning, maar ook een uitstekende reputatie in de overheidsmarkt."

Irismethode
De nieuwe irisherkenningsmethode is naast gebruikersvriendelijk ook uiterst betrouwbaar. De levende iris wordt vergeleken met de digitaal opgeslagen iris. Deze methode is vele malen betrouwbaarder dan identificatiemethoden als vingerafdruk en stemherkenning. De oplossing bestaat uit een camera, een smart card, een kaartlezer en de door Joh. Enschede Security Solutions ontwikkelde software. Unisys zal de oplossing aanbieden als onderdeel van grote beveiligingsprojecten binnen de overheidssector. Beide partijen zullen nog dit jaar met nieuwe biometrische applicaties op de markt komen.

Unisys
Unisys is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van consultancy en ondersteunende oplossingen waarbij e-business-oplossingen een groot deel van het portfolio uitmaken. Met ruim 37.000 werknemers verdeeld over 100 landen wereldwijd ondersteunt Unisys haar klanten bij het optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de Interneteconomie. De mensen van Unisys ontwikkelen oplossingen, services, platforms en netwerkinfrastructuren die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen in dit nieuwe tijdperk. Unisys biedt een compleet portfolio van e-@ction-oplossingen voor e-business. Deze 'repeatable' oplossingen zijn gebaseerd op de uitgebreide kennis van Unisys op het gebied van systeemintegratie, op maat gesneden én standaardoplossingen, outsourcing, Microsoft Windows NT/2000-services, netwerkservices en merkonafhankelijk onderhoud, en wereldwijde support. Daarnaast levert Unisys enterprise-class NT-servers, mainframes, middleware, software- en storage-producten. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus op specifieke verticale marktsectoren, waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, overheid, publishing en supply chain-markten.

Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuidoost. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl. Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor.
Over Joh. Enschede Security Solutions

Over Joh. Enschede
Sinds 1703 is Joh. Enschede de autoriteit op het gebied van security bij overheden en institutioneel bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Joh. Enschede Security Solutions (JESS) is het kenniscentrum van het moederbedrijf, waar het gaat om innovatie van security. Sinds september 2000 neemt JESS zitting in de Wetenschappelijke Raad van Iridian, het orgaan waarin strategische beslissingen worden genomen omtrent productinnovatie en technologische vraagstukken. Irisherkenning is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale beveiliging. Al geruime tijd hanteert Joh. Enschede irisherkenning als toegangscontrole voor de meest beveiligde afdelingen.

Voor meer informatie

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 5658647
Mob: 06 - 53821189
e-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com