Gemeente Capelle a/d IJssel

Eerste fase hernummering De Bergen afgerond

Als vervolgtraject van de grootscheepse renovatie van De Bergen worden de huisnummers van alle 878 adressen gewijzigd. Een en ander wordt uitgevoerd door de unit Vastgoed op verzoek van Woningpartners. Inmiddels is gebleken dat een hernummering van deze omvang uniek is in Nederland.

Waarom een hernummering?
In de oude situatie zijn De Bergen onderling verbonden met doorgangen in de parkeerlaag. Ter vergroting van de veiligheid en om ongewenst verkeer te kunnen weren, worden De Bergen in de nieuwe situatie onderling van elkaar afgesloten voor autoverkeer. Hiermee wordt tevens de herkenbaarheid van iedere Berg verbeterd en krijg je een gelijkmatige verdeling van de brievenbussen. Hierdoor ontstaat echter, vooral bij koppelclusters (woningen die liggen tussen twee Bergen), een onlogische huisnummering waardoor wijzigingen noodzakelijk zijn. In overleg met Woningpartners is gekozen voor de variant waarbij alle woningen worden hernummerd, zodat verwarring met oude nummers wordt voorkomen.

Hoe wordt hernummerd?
De nieuwe huisnummers worden genummerd vanaf nummer 101. In de oude situatie is nummer 98 het hoogste nummer. Aan het huisnummer is dus te zien of er sprake is van een adres in de oude situatie danwel in de nieuwe situatie. Door de PTT wordt vervolgens een (bestaande) postcode aan de nieuwe huisnummers gekoppeld.

Wanneer gaan de nieuwe adressen in?
Voor de Holterberg zijn de nieuwe adressen ingegaan per 1 april 2001 en voor de Lemerberg zal dat medio mei 2001 gelden. De laatste Berg (Tankenberg) wordt volgens planning hernummerd op 1 september 2003.

Voor nadere informatie:

- Informatiecentrum De Bergen, telefoonnummer 010 442 63 66
- Unit Vastgoed, Max Spangenberg, telefoonnummer 010 284 87 55