CDA

Nancy Dankers: Teleurstellend gebrek aan inzet van PvdA bij debat zorgverlof

Tijdens de hervatting van het debat over het zorgverlof heeft CDA Tweede Kamerlid Nancy Dankers geconstateerd dat de PvdA haar eigen falen probeert te verdoezelen door het CDA verwijten te maken. Nancy Dankers: "Het idee dat wij ons van de PvdA hebben verwijderd in het denken over het zorgverlof is volslagen uit de lucht gegrepen. Wij hebben nota bene een amendement met GroenLinks gemaakt dat veel verder gaat. Feit is dat het overleg in de coalitie een maand lang helemaal vast is gelopen en de PvdA uiteindelijk door de knieën is gegaan voor de VVD. Ik vind het nogal laf om dan met een paar cosmetische verbeteringen te komen en het CDA de schuld te geven van het feit dat er niets anders mogelijk is."

Van de cruciale amendementen in het coalitieberaad heeft niet één bij de heropening van het debat een coalitiemeerderheid. Volgens Dankers hebben PvdA en D66 erg veel ingeleverd en is helemaal niet duidelijk waar de VVD nou concessies heeft gedaan. "Ik heb aan de PvdA en de staatssecretaris gevraagd hoe ik moet uitleggen dat er wel verlof verleend kan worden in deze nieuwe regeling om te zorgen voor een kind met een levensbedreigende ziekte, maar niet om te zorgen voor een wederhelft. Niemand kon mij op die vraag een bevredigend antwoord geven."

Concluderend kan Dankers niet anders zeggen dan dat er een maand is verloren met gekibbel in de coalitie en de PvdA in de aanloop ferme taal sprak, maar uiteindelijk een teleurstellend gebrek aan inzet vertoont.