Politiebericht Limburg-Zuid: 12-04-2001
Persberichten district Sittard
Donderdag, 12 april 2001

District Sittard

Sittard; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen maandagavond een verkeerscontrole gehouden op de Engelenkampstraat in Sittard. Daarbij werden totaal 25 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet APK-gekeurd zijn van autos (11 automobilisten), het niet bij zich hebben van de vereiste autopapieren (4 automobilisten), het onnodig/onterecht voeren van de mistlampverlichting tot het niet voeren/niet in orde hebben van de voertuigverlichting.

Geleen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Prins de Lignestraat in Geleen van een 54-jarige bestuurster van een auto uit die plaats, bleek dat de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat de Geleense ruim 1,5 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Geleen; aangehouden
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 00.30 uur op de Gewandeweg in Geleen van een onbeheerd achtergelaten auto kreeg de politie aanwijzingen dat de auto was gestolen. De politie die meteen in de omgeving een onderzoek instelde trof een 24-jarige man uit Heerlen aan. Die werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij deze autodiefstal.

Stein; in gestolen auto
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur zag de politie bij een benzinetankstation aan de Stadhouderslaan in Stein een auto. Dit voertuig voldeed aan het signalement van een auto welke eerder die middag in Beek was gestolen en als aandachtsvestiging aan de politiepatrouilles was doorgemeld. Bij controle van het voertuig kreeg de politie inderdaad aanwijzingen dat de auto, een Opel Corsa was gestolen. De beide inzittenden, een 26-jarige man uit Heerlen en een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werden terplaatse op verdenking van diefstal van de auto aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De auto werd voor nader onderzoek veiliggesteld en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.