Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 12-04-2001 Persberichten districten Kerkrade en Heerlen Donderdag 12 april 2001 - 13.20 uur

Kerkrade; toch bijna thuis!
Woensdag 11 april wilde de politie om 00.50 uur een over de Schaesbergerstraat in Kerkrade rijdende 25-jarige autobestuurder uit die plaats controleren. Toen hem een stopteken gegeven werd, reed de man gewoon door en vervolgde zijn weg via de Kaalheidersteenweg. Om de man extra attent te maken op de politiecontrole, werd het zwaailicht en de sirene aangezet doch ook daar reageerde de bestuurder niet op. Uiteindelijk bracht hij zijn auto voor een woning op het Papaverplein tot stilstand. Nadat hij uitgestapt was verklaarde hij daar te wonen. Hij had de politiecontrole wel gezien doch was blijven doorrijden omdat hij geen rijbewijs had en toch bijna thuis was! Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; inbraak in manege
Woensdag 11 april om 09.00 uur zag de 26-jarige beheerder van een manege aan de Overstehofweg in Landgraaf dat er ingebroken was in zijn bedrijf. Uit een tiental kasten bleken zadels en andere voorwerpen die gebruikt worden voor de ruitersport gestolen te zijn. De spullen zijn eigendom van particulieren die in de manege paard rijden. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Kerkrade; hennepgeur leidt politie naar plantage Woensdag 11 april om 11.15 uur winkelde in zijn vrije tijd een politieagent over de St. Pieterstraat in Kerkrade. Toen hij langs een leegstaand pand kwam, rook hij de voor hem bekende doordringende geur van hennepplanten. Daarop hield hij een toevallig passerende politiepatrouille aan waarna een onderzoek ingesteld werd. In de kelder van het pand werd een compleet ingerichte hennepplantage aangetroffen met 636 planten. Ongeveer 900 potjes met daarin teelaarde stonden klaar om voorzien te worden van plantjes. Ook werd ruim 1,3 kilo reeds geoogste marihuana aangetroffen en zes vuilniszakken vol met afval van de geoogste planten. Buiten de verdovende middelen werden 58 groeilampen, 63 transformatoren, 4 koolstoffilters en 4 afzuigunits in beslag genomen. In de kelder lag ook nog een revolver waarmee gaspatronen afgeschoten kunnen worden. Dit vuurwapen werd ook in beslag genomen. Onderzoek leverde op dat een 30-jarige man uit Heerlen als verdachte kan worden aangemerkt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; diefstal van vishaakjes
Nagenoeg dagelijks wordt de politie geconfronteerd met mensen die een winkeldiefstal plegen. Woensdag 11 april werd om 16.20 uur in een winkel aan de Hammolenweg in Kerkrade weer zo iemand aangehouden. Het was een 46-jarige Duitser die twee zakjes met vishaakjes gestolen had ter waarde van f.19,90. Hij zou goedkoper uitgeweest zijn wanneer hij de haakjes gewoon betaald had. Hij kreeg nu namelijk een boete opgelegd van f.300,=.

Kerkrade; eigenaar ziet zijn gestolen auto
Woensdag 11 april om 21.55 uur belde een man uit Simpelveld de politie en vertelde dat hij op dat moment achter zijn in maart jl. gestolen auto reed. De auto reed in de richting van Kerkrade. Op de Euregioweg in Kerkrade traceerde de politie inderdaad de gestolen auto. Na het geven van een stopteken bracht de bestuurder de auto tot stilstand. Het bleek een 18-jarige man uit Heerlen te zijn die bij controle zeven bolletjes heroïne in zijn kleding verstopt had. Naast hem werd een 14-jarig Duits meisje aangetroffen. Onderzoek wees uit dat dit kind vanuit het Duitse Bremen bij haar ouders weggelopen was en inmiddels door de Duitse politie gezocht werd. Beide personen werden aangehouden en zitten ingesloten in het politiebureau.

Kerkrade; inbreker aangehouden
Donderdag 12 april werd om 00.30 uur op de Schoutstraat in Kerkrade verscholen tussen de struiken een 30-jarige man uit Kerkrade aangehouden. Een getuige had gezien dat de verdachte kort daarvoor de poort van een garage in die straat had opengebroken en belde daarop de politie. In de kleding van de verdachte werd inbrekerswerktuig aangetroffen alsmede een traangasbusje. Toen de man in de gaten kreeg dat hij mee moest naar het politiebureau verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk kon hij toch worden overgebracht en werd ingesloten.

Voerendaal; radarcontroles
Woensdag 11 april vonden diverse radarcontroles plaats.
- Tussen 16.00-17.00 uur werd op de Putweg in Klimmen gecontroleerd. Van de 308 voertuigen die de radar passeerden, reden 35 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 76 km/uur.

-Tussen 17.15-18.15 uur werd op de Hogeweg in Voerendaal gecontroleerd. Van de 678 gecontroleerde voertuigen reden 25 bestuurders te hard. Hier bedroeg de hoogste snelheid 69 km/uur.
-Tussen 21.00-22.00 uur vond een controle plaats op de Bekerbaan in Schimmert. Daar passeerden 137 autobestuurders de radar van wie er 42 te hard reden. Een 28-jarige man uit Geleen speelde het klaar om hier 104 km/uur te rijden. Een overschrijding van 54 km. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd!
Op al de genoemde wegen geldt 50 km/uur.

Heerlen; f.500,= boete voor beledigen agent
Een 19-jarige man uit Heerlen werd woensdag 11 april om 19.55 uur op de Saroleastraat in Heerlen aangehouden wegens het beledigen van een politieagent. In het bijzijn van diverse passerende mensen, schreeuwde de man dat de politieagent een "kankerlijer" was. Tegen de verdachte werd snelrecht toegepast hetgeen betekende dat hij een boete van f.500,= kreeg opgelegd.

Heerlen; autodief pleegt verzet
Woensdag 11 april zag de politie om 19.55 uur over de Anjelierstraat een 23-jarige man uit Heerlen lopen. Omdat bekend was dat de man gezocht werd wegens een eerdere diefstal van een auto in Brunssum, werd hij aangehouden. Toen de man in de gaten kreeg dat hij mee moest, pleegde hij hevig verzet. Met de nodige moeite lukte het hem in de boeien te slaan en hem over te brengen naar het politiebureau. Door het verzet liepen twee politiemensen diverse kneuzingen op aan handen en benen en werd de uniformkleding beschadigd.

Heerlen; verdovende middelen vangst
Woensdag 11 april hield het "Regenboogteam" van de Heerlense politie om 20.30 uur een 25-jarige illegaal in Nederland verblijvende Marokkaanse drugsdealer aan. Sinds enige tijd ontving de politie regelmatig meldingen dat er vermoedelijk vanuit een kamer van een kamerverhuurbedrijf aan de Laanderstraat in Heerlen drugs verkocht werden. Tijdens het daarop volgende onderzoek werden inderdaad een aantal verdachten aangehouden die in het bezit waren van gebruikershoeveelheden drugs en verklaarden een en ander gekocht te hebben vanuit een kamer van het pand aan de Laanderstraat. Toen in de loop van woensdag opnieuw enkele kopers door de politie werden aangehouden en tevens bekend werd dat de verkoper waarschijnlijk een vuurwapen had, werd deze, terwijl hij over de Apollolaan liep, aangehouden. In zijn kleding werd ruim f.5000,= aangetroffen. Toen een onderzoek in de kamer aan de Laanderstraat werd ingesteld, trof de politie daar nog ruim f.10.000,= aan. Ook werd ruim twee kilo heroïne en cocaïne aangetroffen (straatwaarde ongeveer f.170.000,=) en ruim 1 kilo weed (straatwaarde f.5000,=). Verder werd inderdaad een vuurwapen met 10 scherpe patronen aangetroffen en diverse andere spullen betrekking hebbende op het voorhanden hebben en/of het verkopen van drugs. Alles werd in beslag genomen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)