Politiebericht Friesland: Friesland 12-04-2001 Politieberichten van 12/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: autokraker aangehouden
Donderdag omstreeks 04.50 uur kwam er een melding binnen dat men bezig was in te breken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Suffridusstraat. Van de bestelauto was de ruit van het linker portier ingeslagen. De inbrekers waren reeds weggelopen. Op de Furmerusstraat probeerde een man zich uit de voeten te maken voor de politie. Deze man, een 23-jarige inwoner van Sneek, werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal in de bestelauto. Of er iets uit de auto werd weggenomen, is nog niet bekend. Bij deze inbraak was vermoedelijk nog een tweede verdachte betrokken, doch van hem ontbreekt nog ieder spoor. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

Wons: inbraak benzinestation
Donderdag omstreeks 04.20 uur werd ingebroken in het benzinestation aan de Rijksweg A 7 onder Wons. Men kwam het gebouw binnen door de toegangsdeur open te breken.(ruit vernield) Eenmaal binnen heeft men getracht de kassaruimte open te breken, wat echter niet is gelukt. Voor zover nu is na te gaan werd er niets weggenomen. Een medewerker van het benzinestation, een 47-jarige inwoner van Witmarsum, heeft aangifte gedaan.

Beetsterzwaag: inbrak woning
Donderdag tussen 00.30 en 06.30 uur werd ingebroken in een woning aan De Lange Jacht. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. De woonkamer werd doorzocht. Uit de woonkamer werden een fotocamera en een safe met daarin polissen en enkele bankpasjes weggenomen. Terwijl uit de hal van de woning een schooltas werd meegenomen. De bewoner, een 54-jarige inwoner van Beetsterzwaag, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan de Wirdumerdijk. Via verbreking van een raam kwam men de winkel binnen. Uit de winkel werden 5 mobiele telefoons weggenomen. De winkelwaarde van het van de ontvreemde telefoons bedraagt ongeveer f 2500.- Een medewerkster van de winkel, een 53-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272