Rational Software introduceert Rational Test RealTime, de eerste complete oplossing voor het testen van embedded systemen

Schiphol-Rijk, 12 april 2001 - Rational Software heeft tijdens de Embedded System Conference in San Francisco Rational Test RealTime geïntroduceerd, een nieuw product voor het automatisch testen van embedded, real-time en gedistribueerde applicaties. Rational heeft tevens Rational QualityArchitect for RealTime geïntroduceerd, die - samen met Rational Rose RealTime, Rational Test RealTime, Rational ClearQuest, Rational ClearCase, Rational Unified Process en Rational RequistePro - de meest complete oplossing biedt voor het ontwerpen, ontwikkelen en automatisch testen van embedded en gedistribueerde real-time systemen.

Rational Test RealTime gebruikt technologie van ATTOL Testware, dat in maart van dit jaar door Rational is overgenomen. Rational Test RealTime beheert de langdurige en foutgevoelige aspecten van het implementeren, uitrollen en draaien van een testomgeving voor embedded systemen. Het voorziet in alle testniveau's, van individuele software en UML modem-componenten tot complete systeemtests, inclusief unit-, integratie- en validatietests, op iedere willekeurige host en voor ieder doelsysteem.

Rational QualityArchitect for RealTime is geïntegreerd met Rational Test RealTime en breidt Rational Rose RealTime, het toonaangevende tool van Rational voor Unified Modelling Language (UML) -ontwerpautomatisering, uit met automatische testmogelijkheden. Rational Test RealTime zorgt voor het testen van de interacties tussen een totaal Rational Rose RealTime-model en zijn omgeving, reëel of gesimuleerd. Rational QualityArchitect for RealTime richt zich specifiek op het testen van individuele capsules en de integratie van deze capsules binnen een Rational Rose RealTime-model. Rational QualityArchitect for RealTime is specifiek ontworpen voor ontwikkelaars die testen met behulp van Rational Rose RealTime en werkt ook met C++ en Java.

Rational Rose RealTime biedt nu tevens ondersteuning voor het Sun Java 2 Micro Edition (J2ME) ?platform en Mobile Information Device Profile (MIDP). Hiermee kunnen ontwikkelaars snel applicaties voor 'e-devices' ontwerpen en vervolgens automatisch complete Java-applicaties genereren en uitrollen naar semafoons, mobiele telefoons, opzetkastjes, auto's, PDA's en alle andere apparaten die het J2ME-platform gebruiken.

"Het gebrek aan tools voor de ontwikkelaars van embedded systemen wordt een steeds groter probleem," zegt Theresa Lanowitz, research director bij Gartner. "Er is een duidelijke noodzaak voor tools die gericht zijn op markten waar systeemuitval onacceptabel is. Met name omdat we steeds afhankelijker worden van software-toepassingen die draaien op embedded systemen. Het onder één noemer brengen van tests, ontwikkeldoelstellingen en de broncode biedt een directe oplossing voor het meten van de kwaliteit van tests. Een kant-en-klare applicatie die de kwaliteitsstandaards die worden gebruikt bij vliegtuiginstrumenten nu toepast op ingebedde software voor telecommunicatie, auto's en medische toepassingen, is een belangrijke stap voorwaarts voor deze markten."

Meer informatie over Rational Test RealTime, Rational QualityArchitect for RealTime en de nieuwe ondersteuning voor Java in Rational Rose RealTime is te vinden op www.rational.com/benelux.

Rational Test RealTime en Rational QualityArchitect for RealTime zijn vanaf 10 april 2001 leverbaar. De prijs voor Rational Test RealTime bedraagt $5495 per licentie voor een vast systeem, en $9625 voor een 'floating license'. Rational QualityArchitect for RealTime wordt geleverd als onderdeel van Rational Rose RealTime Professional.

Rational Software
Rational Software (Nasdaq: RATL), the e-development company levert een combinatie van tools, services en software engineering best practices voor het ontwikkelen van software voor e-business, infrastructuur, devices en embedded systems. Rational's e-ontwikkeloplossingen helpen organisaties de softwareontwikkelingsparadox te overbruggen door de time-to-market te versnellen, terwijl de kwaliteit blijft gewaarborgd. Rational's geïntegreerde oplossing vereenvoudigt het aanschaffen, de inzet en het ondersteunen van een uitgebreid ontwikkelplatform, waarbij de totale gebruikskosten omlaag gaan.

Rational biedt oplossingen voor de gehele softwareontwikkelcyclus, van requirement management, en visueel modeleren tot automatisch testen en versiebeheer. Deze oplossingen ondersteunen de meest gangbare programmeertalen, databases, ERP-systemen en middleware-technologieën op Windows-, Linux- en UNIX- platforms. Rational is opgericht in 1981 en een van 's werelds grootste software bedrijven, realiseerde in 2000 (dat eindigde december 2000) een omzet van 754 miljoen dollar (837 miljoen euro). Het bedrijf biedt wereldwijd aan meer dan 4000 mensen werk. Meer informatie over Rational is te vinden op: http://www.rational.com/benelux.

Voor meer informatie
Rational Software Benelux B.V., Epco Pottinga, telefoon 020- 45 46 300, e-mail epotting@rational.com, of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoon 023 - 5628208, e-mail robertdm@monogram.nl

Rational Software, Rational Suite Enterprise, Rational AnalystStudio, Rational DevelopmentStudio, Rational TestStudio, Rational PerformanceStudio, Rational Rose, Rational ClearCase, RequisiteProe en het Rational-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rational Software Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.