Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 12-04-2001 mediaberichten 12 april (15.00 uur)

VENLO Inbraak in school

Venlo Na een melding trof de politie afgelopen nacht omstreeks 01.30 uur bij een schoolgebouw aan de Veestraat een met grof geweld opengebroken raam aan. Er bleken enkele computers met randapparatuur uit een lokaal te zijn verdwenen. Hoe groot de waarde van de gestolen goederen is kon nog niet worden aangegeven.

BLERICK Boete ge-ind

Blerick De politie heeft afgelopen nacht om 01.50 uur bij een verkeerscontrole een 19-jarige man uit Blerick aangehouden die nog een boete van 1150 gulden had openstaan. Bij een verkeerscontrole werd op de Antoniuslaan werd een personenauto staande gehouden. Als bijrijder in de wagen zat een man waarvan de agenten wisten dat hij op de lijst van aan te houden personen stond. De boete stond voor de verkoop van drugs en het rijden zonder rijbewijs. Hij had de keuze: betalen of 23 dagen gevangenisstraf. Hij verkoos te betalen en regelde dat een vriend het geld zou gaan halen. Na een uur wachten werd hij alsnog ingesloten, waarna om 04.15 uur het geld arriveerde en de arrestant werd heengezonden.

VENLO Alcoholcontrole

Venlo De politie heeft bij een alcoholcontrole in Venlo en Blerick in de afgelopen nacht tussen 23.00 en 07.00 uur een groot aantal automobilisten staande gehouden. Van de 76 bestuurders moesten er 23 zich aan een blaastest onderwerpen. Alle blaasproeven waren negatief. In een aangetroffen auto zaten drie mensen die flink onder invloed waren, terwijl de wagen werd bestuurd door een 16-jarig meisje, dat niet gedronken had, maar uiteraard geen rijbewijs heeft. De auto werd terplaatse achtergelaten en de inzittenden moesten verder met een taxi. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt.

YSSELSTEYN Inbrekers aangehouden

Ysselsteyn Een eigenaar van een woning aan de Paardekop in Ysselsteyn hield woensdagavond twee Poolse mannen van 18 en 19 jaar staande, die in een leegstaande woning binnendrongen. De verdachten werden overhandigd aan de politie. Bij hun overbrenging naar het bureau in Venlo trof de politie in hun bagage spullen aan die afkomstig zijn van een inbraak in een woning aan de Puttenweg. Beiden zijn ingesloten en gehoord Na het opmaken van proces-verbaal tegen hen zijn ze in bewaring voor de Vreemdelingendienst gegaan. Nadat hen een dagvaarding zal worden overhandigd, zullen beiden worden uitgewezen.

BEESEL Honden vergiftigd

Beesel De eigenaresse van twee honden heeft vanmorgen bij de politie melding gemaakt van vergiftiging van haar Duitse herder en Keeshondje. De herder is inmiddels overleden. De vrouw vermoedt dat de honden bij het uitlaten afgelopen dinsdag op de Kerstenbergweg bij de ingang van het speelterreintje iets hebben opgepakt en gegeten dat gif bevatte. Bij controle door de agenten werd niets verontrustend aangetroffen op genoemde locatie. Desondanks waarschuwt de politie omwonenden voorzichtig te zijn en oplettend hun honden uit te laten in de omgeving van het speelveldje, de gymzaal en het tennispark.