Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-11: Muziekregeling Scheveningen weer actueel

Hoewel het strandseizoen pas op 12 mei van start gaat, is de Muziekregeling Scheveningen, kortweg MRS, reeds actueel. Dit betekent dat burgers, die last hebben van horeca-ondernemers die de geluidsvoorschriften overtreden, via een centraal telefoonnummer hun klacht kunnen melden. Stadsbeheer zal -evenals vorige jaren- samen met de Politie (preventief) toezien op maatregelen om overtredingen te voorkomen.

Klachtentelefoon

Het speciale telefoonnummer 3536777 is tot en met 30 september, 24 uur per dag bereikbaar voor overlast in de kuststrook en rond het Gevers Deynootplein. Hoewel de burger in eerste instantie zijn melding kan inspreken op een bandje, is een dienstdoende medewerker beschikbaar voor geluidsonderzoeken.

Maatregelen

Horeca-ondernemers die de geluidsvoorschriften overtreden, krijgen te maken met handhavingsmaatregelen. Bij de eerste overtreding maakt de politie proces verbaal op en krijgt de ondernemer een bestuurlijke dwangsom opgelegd. Daarna volgt een strafrechtelijke procedure die kan resulteren in een boete.

Bij een vervolgovertreding betaalt de ondernemer daadwerkelijk de (in eerste instantie opgelegde) dwangsom en krijgt opnieuw een proces verbaal aangezegd.

Uitzondering MRS

De twee grote muziek-evenementen Heineken Music Scheveningen (20, 21 en 22 juli) en Samson Beach Festival Scheveningen (11 en 12 augustus) zijn uitzonderingen op de MRS. Tijdens deze evenementen zijn de toelaatbare geluidsniveaus op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur en op zondag tot 20.00 uur voor alle bedrijven gelijk aan 75dB(A).

last update: 12 april 2001 ;pag.: 6770; auteur: 77 12 april 2001 - pag. 6770 - 77