PERSBERICHT

FinanceTelevision en AT5 sluiten overeenkomst voor uitzending financiële nieuwsprogramma's op Amsterdamse kabel

Amsterdam, 12 april 2001

FinanceTelevision, het eerste en enige financiële televisiestation van Nederland, en AT5, de Amsterdamse zender, hebben een overeenkomst afgesloten voor het uitzenden van de financiële nieuwsprogramma's van FinanceTelevision op AT5. Het is de eerste keer in Nederland dat een internet-zender van reguliere uitzendkanalen gebruik maakt.

FinanceTelevision maakt de programma's onder de naam Stijgers & Dalers. Dagelijks zijn deze programma's om 10.00 uur en 16.00 uur te vinden op de website www.financetelevision.nl . In de overeenkomst vallen vooralsnog niet de reportages en studiogesprekken die FinanceTelevision dagelijks produceert.

AT5 en FinanceTelevision gaan voor de periode van een maand een proef aan om te bekijken of de Amsterdamse kijker geïnteresseerd is in de journaals. Vanaf donderdag 9 april 2001 is elke dag om 16:30 uur het journaal van FTV te zien op AT5. Wanneer de uitzendingen blijken te voldoen aan de verwachtingen zullen meerdere programma's worden uitgezonden via AT5.

FinanceTelevision en AT5 exploreren op dit moment ook de mogelijkheden om live persconferenties van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen uit te zenden. Een aantal grote AEX-fondsen heeft hiervoor al interesse uitgesproken

FinanceTelevision ziet met deze overeenkomst een volgende stap in haar zogenaamde 'multichannel' strategie. Directeur Ronald Luijendijk: "Het medialandschap is aan het veranderen. Wij moeten steeds meer gaan kijken naar waar we de kijker willen voorzien van de informatie die gewenst wordt. Of dat nou in de huiskamer is, in de studeerkamer of in de auto; wij zijn verplicht om de consument daar te bedienen waar hij of zij dat wil. Daarom hebben wij begin dit jaar al de FTVMobile gelanceerd. Een mobiele informatiedienst via de PalmV en Palm Vx".

AT5 ziet in de samenwerking met FTV de kans om het programma aanbod te verbreden. Govert van Iterson, Hoofd Externe TV Producties AT5, "AT5 wil het komende jaar het aanbod van informatieve programma's uitbreiden. Aangezien de beurs zich in Amsterdam bevindt vinden wij het een logische stap dat wij over de beurs berichten informeren. Op onze zender ontbreekt er een programma die de beleggers voorziet van de noodzakelijke financiële informatie. Het programma Stijgers en Dalers voorziet in deze informatie."

Over FinanceTelevision:
FinanceTelevision zendt dagelijks financiële journaals uit en interviews met topmensen uit het Nederlandse bedrijfsleven op www.financetelevision.nl. Meer dan 40 bestuursvoorzitters en financieel directeuren hebben al voor de camera's van FTV gesproken. FinanceTelevision is gelanceerd op 4 april 2000 en heeft al meer dan 1000 audiovisuele producties gerealiseerd. FTV is een onderneming van Bank Labouchere, Nederlands Omroepproduktie Bedrijf NV en MonyeView Nederland NV.

Noot aan de redactie:
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met : FinanceTelevision BV:
Ronald Luijendijk
algemeen directeur
020-3209975