KPN NV

KPN levert ruim duizend MDF Collocaties

KPN is er in goed driekwart jaar tijd in geslaagd om in zijn centrales ruim duizend MDF Collocaties te realiseren waarmee andere telecomoperators toegang kunnen krijgen tot het aansluitnet van KPN (het laatste stuk tussen een wijkcentrale en de huisaansluiting).

De dienst MDF Collocatie biedt andere telecomoperators de gelegenheid in technische ruimten van de KPN-wijkcentrales eigen apparatuur te plaatsen. Met deze apparatuur (en een modem/splitter die bij de abonnee thuis wordt geplaatst) kunnen de andere operators over de KPN-kabels eigen snelle breedbanddiensten aanbieden.

MDF Collocatie maakt innovatieve breedband/ADSL diensten mogelijk, zoals zeer snelle toegang tot het Internet. Eind dit jaar kan zeventig procent van de KPN-klanten kiezen voor het afnemen van breedbanddiensten bij KPN of bij een andere breedband-aanbieder.

Van de rond 1150 collocatieruimtes die inmiddels zijn opgeleverd, zijn er 850 door andere operators afgenomen.
Hiermee loopt Nederland binnen Europa aantoonbaar voorop bij de zogeheten 'unbundling van de local loop', het openstellen van het aansluitnet voor andere partijen. De unbundling heeft tot doel de concurrentie in de telecomsector te bevorderen.


Noot voor de redactie (