KLM


01/018


KLM E-product nieuws

WEB TRADER KEURMERK VOOR WWW.KLM.NL

AMSTELVEEN, 12 april 2001 De Nederlandse website van KLM www.klm.nl draagt vanaf vandaag het Web Trader keurmerk van de Consumentenbond. Dit houdt in dat de website van KLM voldoet aan de eisen van de Consumentenbond voor betrouwbaar kopen op internet. KLM heeft het keurmerk gekregen voor de online boekingsmodule op de website waar reizigers tickets kunnen boeken voor alle vluchten van KLM en partners.

De kwaliteitseisen van de Consumentenbond hebben onder andere betrekking op de productomschrijving, het online aankoopproces, leveringsvoorwaarden, betrouwbaarheid van de site en privacy. KLM is verheugd het Web Trader logo te mogen voeren, omdat consumentenvertrouwen bij aankopen via internet van essentieel belang is. Naast de online boekingsmodule heeft de KLM Shop op www.klm.nl waar consumenten reisgerelateerde cadeau-artikelen kunnen aanschaffen ook het Web Trader keurmerk.

Het Web Trader keurmerk voor betrouwbaar kopen op internet is een gezamenlijk initiatief van diverse nationale consumentenbonden en wordt ondersteund door de Europese Unie. Momenteel hebben 173 Nederlandse websites, met de meest uiteenlopende producten en diensten, het Web Trader keurmerk. Het Web Trader logo is ook ingevoerd in Argentinië, België, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje en Zwitserland.