Kamer van Koophandel Leeuwarden

Bedrijfsleven richt centraal schade-meldpunt in

Nu ook in Friesland het mond- en klauwzeer virus is geconstateerd hebben de Kamer van Koophandel Friesland, MKB-Noord en VNO-NCW Noord besloten een centraal meldpunt voor het niet agrarische bedrijfsleven in te richten. Op dit meldpunt, gesitueerd bij de Kamer van Koophandel Friesland, kunnen ondernemers hun schade melden als gevolg van de mkz-crisis.

Nu het mkz virus ook tot Friesland is doorgedrongen verwacht het georganiseerde niet agrarische bedrijfsleven nog meer economische schade. Uit contacten met het ministerie van Economische Zaken is gebleken dat op dit moment geen compensatie wordt voorzien. Desalniettemin hebben de Kamer van Koophandel, MKB-Noord en VNO-NCW Noord besloten tot het inrichten van een centraal meldpunt. Doel van dit meldpunt is te achterhalen hoe groot de economische schade zal bedragen en in het geval dat er in de toekomst wél sprake zal zijn van compensatie er een kant en klaar dossier ligt.

Ondernemers die schade ondervinden als gevolg van de mkz-crisis worden geadviseerd een nauwkeurige administratie hiervan bij te houden en contact op te nemen met de Kamer van Koophandel, telefoon 058-2954321. Mailen mag natuurlijk ook naar: info@leeuwarden.kvk.nl