PERSBERICHT

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Afd. Voorlichting & Communicatie
Postbus 93138
2509 AC DEN HAAG
Verzonden per e-mail op 12 april 2001

Gezamenlijk persbericht van Nefarma en NWO

Geneesmiddelonderzoek

Toponderzoekers in gesprek met farmaceutische industrie

Tien jonge Nederlandse toponderzoekers in het geneesmiddelonderzoek gaan op initiatief van FIGON (Federatie voor Innovatief Geneesmiddel Onderzoek Nederland) op 20 april praten met vertegenwoordigers van zeven internationale farmaceutische bedrijven over samenwerking. Met de presentatie van hun onderzoeksvoorstellen zullen de onderzoekers de farmaceutische industrie in individuele gesprekken tonen welke mogelijkheden er liggen bij het ontwikkelen van medicijnen. De contacten moeten leiden tot strategische allianties en extra investeringen in het geneesmiddelonderzoek.

Uit recente internationale vergelijkingen blijkt dat het medisch-biologisch onderzoek aan de Nederlandse kennisinstellingen een vooraanstaande positie inneemt. De internationale farmaceutische industrie is echter niet altijd bekend met het hoge peil van het geneesmiddelonderzoek in Nederland. Daarom organiseert FIGON in Amsterdam voor de eerste keer een colloquium. FIGON is de federatie van wetenschappelijke verenigingen en publieke onderzoeksinstellingen op farmaceutisch gebied in Nederland en wordt gesteund door de Nederlandse Vereniging van de Research-georiënteerde Farmaceutische Industrie (Nefarma) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Uit het netwerk van FIGON, bestaande uit circa tweeduizend onderzoekers, werden voor deze bijeenkomst tien onderzoekers geselecteerd. Deze top bestaat uit gepromoveerde onderzoekers met voldoende kwaliteiten om de positie van hoogleraar te bekleden. De onderzoekers zullen ieder in afzonderlijke presentaties met vertegenwoordigers van telkens één bedrijf hun plannen tot het jaar 2003 uiteenzetten. In totaal zijn er circa 25 presentaties.

Nadere informatie bij prof. dr. A.P. IJzerman, tel. 071 5274651 of 5274570), e-mail ijzerman@chem.leidenuniv.nl of bij Rixt Meines (Nefarma), tel. 070 3132223, fax 070 3132231, e-mail pa.pr.man@nefarma.com of bij Werner Most (NWO-Medische Wetenschappen), tel. 070 3440615, fax 070 3440749, e-mail most@nwo.nl en via www.figon.nl. Organisatie colloquium: Science Alliance, mw. A. Jansen, tel. 070 3588080, e-mail a.jansen@science-alliance.nl

0109E