Gemeente Hoogeveen



12 april 2001

Hoogeveense basisscholen actief in programma Koninginnedag

De basisscholen in Hoogeveen zijn actief betrokken bij het programma op Koninginnedag. Omdat de scholen rond 30 april vakantie hebben, is er gekozen voor een vorm waarbij de voorbereidingen al voor de vakantie getroffen kunnen worden.

Negentien basisscholen in Hoogeveen maken creatieve objecten die langs de koninklijke route staan opgesteld; van zandlopers tot raketten, van globes tot krullevaars. De meeste objecten zijn zeker twee meter hoog en vooral gemaakt van restmaterialen. De objecten zijn herkenningspunten voor de kinderen en natuurlijk vooral ook een prachtige, originele versiering van de route.

Naast deze bijdrage zullen driehonderd kinderen van de basisscholen als heuse prinsjes en prinsesjes de Koningin en haar familie uittrommelen op kleurig versierde blikken van de Hoogeveense blikfabriek Impress. De scholen bepalen zelf welke kinderen meedoen. Natuurlijk worden de kinderen begeleid door leerkrachten en ouders.

Na Koninginnedag gaan de objecten terug naar de scholen, die er dan een leuk object bij hebben om de school mee op te fleuren. De trommelaars mogen na afloop hun eigen trommel houden.

Verder organiseert Unicef samen met de basisscholen in de gemeente de jaarlijkse Unicef-Koninginnedag-sponsorloop. Van elke school gaan een aantal leerlingen op 30 april zo veel mogelijk rondjes lopen, dit keer voor Vietnamese weeskinderen. Prins Willem Alexander lost het startschot op het Van Echtenplein.

© Copyright Gemeente Hoogeveen