Zoetermeer, 12 april 2001

Aan de redactie

Topman Economische Zaken Van der Harst voorgedragen als nieuwe voorzitter TLN

Het Hoofdbestuur van Transport en Logistiek Nederland heeft woensdag 11 april besloten om drs. M.C. (Michiel) van der Harst (16-8-1947) voor te dragen als nieuwe Algemeen Voorzitter. Van der Harst is op dit moment Directeur-Generaal Ondernemingsklimaat (tot 1 april: Industrie en Diensten) bij het ministerie van Economische Zaken. Als de Algemene Ledenvergadering op 30 mei instemt met de benoeming, treedt Van der Harst op maandag 11 juni als Algemeen Voorzitter aan. Hij volgt daarmee ir. K.J. (Karel) Noordzij op, die reeds vorig jaar bekend maakte niet voor een nieuwe bestuurstermijn beschikbaar te zijn.

De heer van der Harst is sinds 1987 Directeur-Generaal bij Economische Zaken. In deze functie heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de vernieuwing van het Nederlandse industriebeleid. Zo was hij intensief betrokken bij het WIR-dossier en de dossiers van Volvo, Fokker en scheepswerf 'De Schelde', maar ook gaf hij vorm aan het nieuwe technologiebeleid van de overheid.

Voorafgaand aan deze periode was de heer van der Harst werkzaam bij diverse andere onderdelen van het ministerie van Economische Zaken. Zo was hij onder meer directeur van de Directie Algemene Economische Politiek. Van der Harst begon zijn carrière bij het ministerie als beleidsmedewerker in 1972 en studeerde algemene economie aan de Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam, thans de Erasmus Universiteit.

De heer Van der Harst heeft zich in zijn carrière intensief bewogen op het grensvlak van overheid en bedrijfsleven. Het Hoofdbestuur is dan ook van mening in hem een deskundig en waardig opvolger te hebben gevonden voor de heer Noordzij.

Voor nadere informatie kunt u bellen met de afdeling Public Relations en Voorlichting, Clarisse Buma, 079-3636115.