Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Bericht voor vervoerders binnen het compartiment Noord 2

12 april 2001 - In verband met de heersende Mond en Klauwzeer crisis heeft het Ministerie van LNV een aantal beheersmaatregelen uitgevaardigd. Eén van deze maatregelen betreft het beheersen van de vervoersstromen, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom is besloten Nederland te verdelen in een aantal compartimenten. Dit zijn de compartimenten Noord 1, Noord 2 , Noord 3 en Zuid 1, Zuid 2 en Zuid 3. Ieder compartiment is herkenbaar aan een eigen kleur vervoerssticker. Het is de bedoeling dat elk voertuig bestemd voor het vervoer van vee (niet zijnde paarden), mest van vee en pluimvee, rauwe melk, diervoeders (niet zijnde petfood), respectievelijk destructiemateriaal wordt voorzien van een sticker. Binnen het eigen compartiment is het toegestaan dit gestickerde transportmiddel, voor het daarvoor bestemde doel, te gebruiken.

Vanaf zaterdag 14 april is het verplicht vervoersstickers te voeren op alle hierboven genoemde gekentekende transportmiddelen binnen compartiment Noord 2.

Adressen waar de stickers verkrijgbaar zijn
Onderstaand overzicht geeft aan bij welke uitgiftekantoor stickers afgehaald kunnen worden.

RDW kantoren
(geopend 12 en 13 april en verder vanaf 17 april op werkdagen van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur)

Keuringsstation Zwolle Ossenkamp 2 8024 AE Zwolle
Keuringsstation AlmeloVan de Broekeweg 147602 PH Almelo Keuringsstation ArnhemMalburgseveerweg 26833 HK Arnhem Keuringsstation NieuwegeinHollandhaven 113433 PD Nieuwegein

Exportvoorbereidingsplaatsen (let op: alléén geopend 12 en 13 april)

Busser Overslag BV Kaardebol 156721 RX Bennekom
Fa. J.A. Heitink & Zn.Wardsestraat 27031 HD Wehl
Nederpol BVGoorsteeg 216741 TB Lunteren

Rijkswaterstaat / Wegenwachtkantoren (let op: alléén geopend 12 en 13 april)

RWS-WWEperweg 1008084 HK 't Harde
RWS-WWBorkeldweg 2b7475 AW Markelo

Wat moeten de vervoerders meenemen?

* Het rijbewijs.

* Kentekenbewijs van het transportmiddel. Het chassisnummer van het transportmiddel dient herkenbaar te zijn / bekend gemaakt te worden. Het is belangrijk te weten dat de aanmelder hoofdelijk aansprakelijk is voor de juistheid van de opgegeven transportmiddelen en de bijbehorende gegevens. Indien noodzakelijk zal misbruik/fraude/onjuiste opgave worden bestraft.

Het is niet noodzakelijk het transportmiddel mee te nemen naar het uitgiftepunt. In verband met de te verwachte toeloop op de uitgiftepunten, vragen wij uw begrip voor eventuele wachttijden. Op 2e Paasdag zijn de uitgiftekantoren gesloten.

Vragen
Voor vragen over het gebruik van de vervoersstickers kunt u zich wenden tot het MKZ Informatie- nummer 0800-1556.

De controles
Gedurende de looptijd van de bestrijding van het MKZ virus dient u rekening te houden met controle van de transportmiddelen. De controle kan op verschillende momenten en op verschillende locaties plaatsvinden. Er zal onder andere worden gecontroleerd bij laad & lospunten, wegafritten en op bedrijven. Om deze controles snel te kunnen laten plaatsvinden is een goede herkenbaarheid van het transportmiddel middels de vervoerssticker(s) van groot belang. Hierbij rekenen wij op uw medewerking.