Cap Gemini Ernst & Young



Persberichten

Rijswijk, Utrecht, 12 april 2001

Mn Services N.V. en CGE&Y tekenen intentieverklaring voor strategische samenwerking

Rijswijk/Utrecht - Vandaag hebben Mn Services N.V. en Cap Gemini Ernst & Young een intentieverklaring getekend voor vergaande samenwerking. Die samenwerking houdt in dat Cap Gemini Ernst & Young aan Mn Services ondersteuning gaat bieden bij het realiseren van het transformatieproces naar een klantgerichte organisatie. Mn Services verandert de dienstverlening fundamenteel om de bestaande opdrachtgevers beter te bedienen en daarnaast nieuwe opdrachtgevers aan te trekken.

Verder is overeengekomen te onderzoeken hoe deze samenwerking uiterlijk vóór 1 januari 2002 kan leiden tot de oprichting van een nieuwe organisatie. Deze organisatie zal zich - onder besturing van Mn Services - volledig richten op de verdere ontwikkeling van een optimale ICT-dienstverlening voor Mn Services als opdrachtgever. Hoe de nieuwe organisatie er precies uitziet, zal in de komende maanden verder worden uitgewerkt. Zo zal onder meer bepaald moeten worden welke ICT-expertise en -capaciteit vanuit het eigen ICT-bedrijf van Mn Services en welke via Cap Gemini Ernst & Young in de nieuwe organisatie wordt ingebracht.

De samenwerking is ingegeven door de ambitie van Mn Services om het aantal opdrachtgevers te vergroten. Deze ambitie is mogelijk geworden door het feit dat de uitvoeringsorganisatie sinds 1 januari 2001 los is komen te staan van het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Metaal en Technische Bedrijfstakken (BPMT). Om nieuwe opdrachtgevers te kunnen aantrekken, wil Mn Services de dienstverlening fundamenteel verbeteren.

Over Mn Services
Mn Services voert CAO-gerelateerde, employer- en employee-services en vermogensbeheer uit voor 350.000 werknemers en 36.000 werkgevers in de Metaal en Technische Bedrijfstakken. Zij doet dat in opdracht van de sociale partners. Daarnaast is Mn Services uitvoerder van diverse verzekeringsproducten, onder meer voor Zilveren Kruis, Bovemij en Interpolis. Het door Mn Services voor BPMT beheerde vermogen bedraagt circa 40 miljard NLG (18 mld Euro).

Over Cap Gemini Ernst & Young Cap Gemini Ernst & Young is n van de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld en is genoteerd aan de aandelenbeurzen in Parijs en Amsterdam. Op wereldwijde schaal is de onderneming actief in management consulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Met deze activiteiten helpt de onderneming in de nieuwe economie zowel traditionele bedrijven als 'dot-companies' voortdurend nieuwe groeistrategië'n te ontwikkelen. De nieuw geformeerde organisatie heeft wereldwijd meer dan 59.000 medewerkers in dienst waarvan 9.000 in de Benelux. De organisatie realiseert een omzet van 8,5 miljard euro (pro forma 2000). Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.cgey.com en www.nl.cgey.com.